România-Olanda pe Național Arena, 16 octombrie: desfășurare de forțe de ordine de proporții

de:
15 oct. 2012
0 Afișari
România-Olanda pe Național Arena, 16 octombrie: desfășurare de forțe de ordine de proporții

 

 

Peste 600 de jandarmi din cadrul Jandarmeriei Capitalei vor asigura măsurile de ordine publică şi siguranţa spectatorilor prezenţi la meciul de fotbal dintre ROMÂNIA şi OLANDA,care se va disputa marţi, 16 octombrie a.c., pe „Arena Naţională” din capitală, începând cu ora 21.00.

Conform criteriilor elaborate de către federaţiile sportive naţionale de profil şi Jandarmerie, meciul a fost catalogat ca fiind unul cu grad ridicat de risc.

Spectatorii nu au voie să introducă în stadion băuturi alcoolice, materiale pirotehnice interzise de lege ori alte obiecte care pot pune în pericol securitatea participanţilor la această competiţie sportivă.

Spectatorilor le este interzis sã ocupe alte locuri decât cele prevãzute pe documentele de acces, precum şi refuzul eliberãrii acestora la avertismentul verbal al reprezentanţilor societãţii specializate de protecţie şi pazã sau al forţelor de ordine. De asemenea, este interzisă afişarea de inscripţii care incită la ura naţională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel şi la violenţă.

Suporterii trebuie să evite implicarea în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniştii publice, delimitându-se de orice formă de violenţă verbală sau fizică ce ar putea conduce la manifestări violente.

Participanţii la această manifestare sportivă trebuie să respecte măsurile stabilite de organizatori şi forţele de ordine pe traseele către locul de desfăşurare a meciului, în apropierea şi în incinta arenei sportive.

Accesul spectatorilor în stadion se va face începând cu ora 18.00 doar pe bază de bilete şi invitaţii;

Jandarmeria Capitalei recomandă suporterilor să vină din timp la stadion, începând cu ora deschiderii porţilor de acces, pentru a evita aglomeraţia în jurul punctelor de intrare în arena sportivă.

Controlul corporal al publicului la intrarea în stadion, accesul publicului prin turnichete, paza vestiarelor şi protecţia arbitrilor, îndrumarea şi supravegherea publicului în stadion se realizează cu agenţi ai societăţii de pază şi protecţie contractată de organizator.

 PESTE 250 DE POLIŢIŞTI BUCUREŞTENI, ÎN STRADĂ PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR

Peste 250 de poliţişti bucureşteni acţionează marţi, 16 octombrie a.c., pentru menţinerea ordinii publice şi a siguranţei rutiere, cu ocazia desfăşurării pe Arena Naţională din Capitală a meciului de fotbal dintre reprezentativele României şi Olandei.

Poliţiştii vor acţiona atât pentru menţinerea ordinii publice în proximitatea stadionului cât şi în alte zone de interes operativ, asigurând totodată accesul auto al riveranilor în zonele în care a fost blocată sau deviată circulaţia rutieră.

Acţiunea Poliţiei Capitalei vizează menţinerea unui climat optim de ordine şi siguranţă publică, prin prevenirea manifestărilor violente, a actelor de vandalism sau a altor fapte antisociale.

În acest sens, poliţiştii bucureşteni vor organiza şi intensifica acţiunile de patrulare în staţiile de metrou şi în mijloacele de transport în comun, urmând a lua măsuri de prevenire a înşelăciunilor comise prin diferite moduri de operare, a acostărilor de persoane, furturilor din poşete sau buzunare, respective a furturilor de şi din auto.

Totodată, poliţiştii Capitalei vor accentua activităţile de prevenire şi combatere a infracţiunilor săvârşite cu violenţă şi a faptelor de natură să împiedice desfăşurarea normală a acestui eveniment.

Poliţiştii rutieri îşi vor intensifica acţiunile derulate pe principalele artere de circulaţie, în punctele cu risc ridicat de accidente şi la orele cu trafic intens, în vederea fluidizării traficului şi prevenirii evenimentelor rutiere, limitarea excesului de viteză şi depistarea celor care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice.

Pentru asigurarea desfăşurării în deplină siguranţă a manifestării sportive, precum şi pentru evitarea apariţiei unor situaţii conflictuale de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică, Poliţia Capitalei face următoarele recomandări cetăţenilor:

să manifeste răbdare, să respecte indicaţiile forţelor de ordine şi să evite implicarea în conflicte de orice natură;

să adopte un comportament civilizat şi respectuos faţă de ceilalţi participanţi;

să nu consume băuturi alcoolice dacă intenţionează să conducă autovehicule;

în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială să solicite ajutorul celei mai apropiate patrule de poliţie, sau să apeleze la numărul unic de urgenţă 112;

să respecte indicaţiile agenţilor rutieri care dirijează traficul rutier.

Dacă sunteţi martorii săvârşirii unor fapte antisociale nu ezitaţi să solicitaţi sprijinul celui mai apropiat echipaj de poliţie ori să apelaţi numărul unic de urgenţă 112. Totodată, puteţi sesiza problemele din trafic la numărul de telefon 021.9544

Cookies