ARHIVA B365

România, obligată de CEDO să amenajeze camere conjugale în arestul poliţiei

Astfel, în arestul poliţiei vor trebui să apară camere speciale unde cei arestaţi preventiv să primească vizite conjugale, scrie romaniatv.net.

Clujeanul Costel Gaciu a reclamat România la Curtea Europeană a Drepturilor Omului după ce, pe durata arestului preventiv, i-au fost refuzate două cereri în care solicita permisiunea de a primi vizite conjugale, în condiţiile în care se afla în arest de mai bine de un an, potrivit ziarulring.ro.

CEDO s-a pronunţat, în această săptpmână, cu privire la reclamaţia lui clujeanului şi a condamnat România pentru discriminare şi încălcare a dreptului la respectarea vieţii familiale, stabilind că autorităţile din ţara noastră i-au aplicat lui Costel Gaciu un tratament diferenţiat atunci când i-au refuzat cererea de a beneficia de vizite conjugale din partea soţiei cât timp a fost arestat preventiv.

Prin urmare, statul roman are obligatia de a schimba Regulamentul de aplicare a Legii nr. 275/2006 privind executarea pedepselor și a măsurilor dispuse de organele judiciare in cursul procesului penal, astfel incat persoanele arestate preventiv sa beneficieze de acelasi drept la vizite conjugale acordat persoanelor condamnate definitiv.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button