România nu își protejează cetățenii de deșeuri toxice, care amenință sănătatea- transmite CE

de:
20 feb. 2014
0 Afișari
România nu își protejează cetățenii de deșeuri toxice, care amenință sănătatea- transmite CE

„Comisia Europeană este preocupată de faptul că România nu îşi protejează cetăţenii de efectele gestionării deficitare a deşeurilor. În pofida avertismentelor anterioare, cele mai recente informaţii de care dispune Comisia indică faptul că 19 depozite de deşeuri din România funcţionează încă fără a respecta legislaţia UE privind deşeurile şi depozitele de deşeuri, ceea ce reprezintă un risc grav pentru sănătatea umană şi pentru mediu”, se arată într-un comunicat al CE citat de RomaniaLibera.ro.

Pentru „a stimula” România să îşi accelereze acţiunile în acest domeniu, Comisia lansează o procedură de infringement sau „aviz motivat”. De asemenea, se trimite un aviz motivat pentru a solicita României să cureţe două iazuri de decantare din exploatările miniere de cupru şi zinc din Moldova Nouă.

Potrivit CE, iazurile de decantare sunt „o sursă majoră de pulberi toxice, care au consecinţe semnificative asupra sănătăţii umane şi asupra mediului”. Comisia este „preocupată” de faptul că România nu a luat măsurile necesare pentru a controla emisiile şi pentru a preveni abandonarea siturilor.

Cookies