România îşi va depune candidatura la organizarea CE de gimnastică din 2017, în noua Polivalentă

de:
25 mart. 2014
0 Afișari
România îşi va depune candidatura la organizarea CE de gimnastică din 2017, în noua Polivalentă

Competiţia este programată să se desfăşoare în noua Sală Polivalentă, ce urmează să fie construită în Complexul Sportiv Naţional Lia Manoliu din Bucureşti.

Noua arenă multifuncțională, cu o capacitate de 12.000 de locuri, va găzdui competiții sportive naționale și internaționale, dar și spectacole și concerte de mare anvergură. 

Potrivit premierului Victor Ponta, din cele aproximativ 60 de milioane de euro, atât cât este estimată valoarea investiţiei, Guvernul va acorda, în două tranşe anuale, 50 de milioane de euro, restul banilor urmând să fie asiguraţi de Primăria Capitalei, chiar dacă necesarul de fonduri iniţial va fi depăşit.

„Dorim ca prin construirea Arenei Multifuncionale Bucuresti, intreg Complexul Sportiv „Lia Manoliu” sa devina un factor important, o componenta majora a identitatii orasului nostru. Aveam nevoie de o arena multifunctionala cu o capacitate de 12 mii de locuri. Astazi, prin semnarea acestui protocol, facem cel mai important pas spre realizarea acestei investitii. Dorim ca la sfarsitul anului 2015 sa va invitam sa vedeti ca ne-am tinut de cuvant”, a declarat, ]n decembrie, edilul-șef al Capitalei. Anul acesta, Primăria Capitalei alocă 40 de milioane de lei, din cele 360 necesare construirii complexului. 

Pe de altă parte, compania OMV Petrom a anunţat, marţi, semnarea un parteneriat public privat cu Federaţia Română de Gimnastică în valoare de 2,5 milioane de euro, banii urmând să fie folosiţi de lotul de gimnastică dar şi pentru demararea unui program de selecţie a sportivilor.

OMV Petrom a mai semnat un parteneriat şi cu Federaţia de Schi şi Biatlon în valoare de 2,5 milioane de euro pentru următorii patru ani. Banii sunt destinaţi lotului de sărituri cu schiurile.

La eveniment participă, printre alţii, ministrul Tineretului şi Sportului Gabriela Szabo, antrenorii Octavian Bellu şi Mariana Bitang, precum şi fostele gimnaste Sandra Izbaşa, Gina Gogean, Lavinia Miloşovici, Simona Amânar, Monica Roşu şi Andreea Răducan.

Cookies