România între doi morți: Cerbul de Aur și Ursul de Aur

06 mai 2021
983 afișări
România între doi morți: Cerbul de Aur și Ursul de Aur
Cel mai cooltural loc de băut al Bucureștiului este o "sticlărie" 

Avem o situațiune emoțională gravă din nou în țara noastră:  "Un prinț îndrăgind vânătoarea" a venit în "munții noștri aur poartă / noi cerșim din poartă-n poartă și a omorât cel mai mare urs al nostru. Dacă mai arunca în aer și fabrica de bere Ursus, ce mai, declaram război Liechtensteinului și Austriei la un loc. Doar caii de la Letea au mai stârnit un așa val de solidaritațiune pe toate bulele. Auriști, useriști, peneliști, femei și copii au strigat de durere pentru “cel mai mare urs, poate, din UE”. Ba chiar presa internațională a sunat la prinț. Blick chiar a obținut un răspuns:  "Nu comentează prințul această chestiune privată"

Un vânător a împușcat un urs. O știre destul de rară față de cele în care, de obicei, ursul a atacat turiști și gospodării, a omorât bietele oi sau fuge periculos și liber pe o pârtie, două. Dacă înainte ursul era nameless, acum Ursul are nume. Arthur! Împușcat printr-o falsă derogare. Arthur!? Hmm. Decebal, Zamolxe, Arsenie Boca sau Halep ar fi fost mai bun pentru că revolta ar fi fost mai mare. 

Black Bears Lives Matter

Acușica, dincolo de emoțiile conștientizării crimei și înjurăturile aferente cum că vânătorii o au mică și că doar Ceaușescu omora așa, sau „firați-ai dracului de bogați”, există niște fapte care ne arată că ursul era programat politic să moară dacă ne uităm doar la google cu “ ngurele” vânător pus la Ministerul Mediului să protejeze vânatul. Conform unei cercetări a ziaristei Codruța Simina de la PressOne rezultă următoarele: 

  1. Tanczos Barna cere stabilirea mai rapidă a cotelor de urși pentru ‘vânătoare, într-un interviu din Székelyhon.ro, citat de G4Media, 8 februarie, 2021.
  2. Tanczos Barna, despre urşi: „Când sunt atacate persoane, cu siguranţă se va interveni pentru protejarea persoanei, nu a ursului”, 26 februarie, 2021, Digi24.
  3. Tanczos Barna: România a greşit când a decis să nu mai „intervină” în populaţia de urşi. Ministerul ia în calcul vânarea animalelor, 28 martie, 2021, Digi 24
  4. Tanczos Barna spunând literalmente că nu te poți juca cu ursul, și apoi promovează ideea vânării urșilor, 15 aprilie 2021, Gândul Live via YouTube. 
  5. Tanczos Barna susținea în 2019 un amendament la Legea vânătorii care permitea revenirea la vânarea urșilor. PressOne.
  6. Tanczos Barna susținea în 2013 că „nu putem transforma România în grădina zoologică a Europei”, Agerpres.

Așa că mai rămâne să ne punem întrebarea: Dacă Barna ar fi fost Președinte, ar mai fi fost împușcat Arthur!?

Cât despre părerea mea ca ecologist și fost guvernator al Deltei Dunării, declar în deplinătatea facultăților mintale:

Sunt personajul care a interzis vânătoarea în Delta Dunării cu ajutorul guvernului Ponta (SDD a luat și marele premiu la Gala Societății civile pt treaba asta). 

Și așa a rămas vânătoarea în Deltă: Interzisă.

Până aici habar nu aveați și cum nici nu e ceva de înjurat, e cel mai probabil să nu vă intereseze.

Până când în fruntea Mediului nu va ajunge un „partid verde”, distrugerile de mediu vor continua și ne vor costa miliarde de euro și zeci de infringementuri.  În materie de Mediu, guvernul este o simplă butaforie de ghișeu de semnături.

Pentru PSD nu există Mediu – nu înțeleg conceptul. 

PNL nu dă doi bani pe Mediu, ci doar doi inculpați.

USRPlus dă mai mulți oameni de Mediu afară decât pune la Mediu. 

Johannis e cu plantările de teve și skiurile pe pârtie. 

UDMR  e cu tradiție mult mai mare la vânătoare ca a noastră, a ciobanilor – taman ce a aprobat uciderea Ursului de Aur de către un prinț colecționar de capete.

Nu. Nu am să fac niciun partid verde. N-am cu cine. Și nici cine n-are cu cine.

PS Singura speranță este, se pare, venirea următorului cancelar al Germaniei de la Verzi care să-l roage frumos pe Iohannis în limba germană să nu mai împuște urși mari europeni.

Nota B365.ro: Dacă vreți să vă mai clătiți ochii și mintea, Liviu oferă ocazii dese:

 

Cookies