România începe să-și retragă militarii din Afganistan. ”Armata Română şi-a îndeplinit toate misiunile”

01 mai 2021
64 Afișari
România începe să-și retragă militarii din Afganistan. ”Armata Română şi-a îndeplinit toate misiunile”

După aproape două decenii, România începe să-și retragă militarii din Afganistan. În 2002, primii 405 militari români au fost dislocați în prima acţiune de luptă a Armatei Române în afara frontierelor naţionale după cel de-al Doilea Război Mondial. De atunci, 27 de militari de elită au căzut la datorie în acea țară.

România începe să-și retragă militarii din Afganistan. Mii de miliari români au participat la această misiune de-a lungul timpului, fapt care a sporit gradul lor de pregătire în condiții de luptă și a condus la profesionalizarea în ansamblu a Armatei României.

 

”Prestația militarilor români a fost întotdeauna foarte apreciată de partenerii și aliații noștri. România face parte din coaliția împotriva terorismului, iar militarii noștri care acționează în teatrele de operații și-au asumat mereu cu profesionalism și curaj riscurile și pericolele pe care le presupune lupta pe acest front”, arată Administrația Prezidențială.

Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, a declarat că Armata Română a acumulat 19 ani de experienţă în urma misiunilor desfăşurate în cel mai dificil şi complex teatru de operaţii din lume.

„Experienţa acumulată în misiuni de luptă, într-un teatru de operaţii cu multiple ameninţări şi provocări permanente, aplicarea efectivă a procedurilor NATO, cu fiecare misiune îndeplinită, au adus cu siguranţă valoare nivelului de pregătire, de instruire, în întreaga armată. Sunt peste 19 ani de experienţă acumulată în Afganistan, în cel mai dificil şi mai complex teatru de operaţii nu doar pentru Armata României, ci şi pentru NATO”, a spus Nicolae Ciucă, potrivit Agerpres.

Ministrul a adăugat că Armata Română ”şi-a îndeplinit toate misiunile şi a dat dovadă de professionalism”.

Potrivit reprezentanţilor Ministerului Apărării, în teatrul de operaţii din Afganistan s-au rotit aproximativ 32.000 de militari, în timpul misiunilor derulate pe parcursul a 19 ani.

 

Cookies