România începe administrarea dozei trei de vaccin. Valeriu Gheorghiță a făcut anunțul

21 sept. 2021
170 afișări
România începe administrarea dozei trei de vaccin. Valeriu Gheorghiță a făcut anunțul
România începe administrarea dozei trei de vaccin. Valeriu Gheorghiță a făcut anunțul

În România începe administrarea dozei 3 de vaccin. Valeriu Gheorghiță a făcut anunțul în urmă cu puțin timp și a spus cu ce se va realiza vaccinarea.

România începe administrarea dozei trei de vaccin. Valeriu Gheorghiță a făcut anunțul, marți, într-o conferință de presă.

România începe administrarea dozei trei de vaccin

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, a declarat marți, în cadrul unei conferințe de presă la Palatul Victoria, că România va începe să administreze a treia doză de vaccin împotriva coronavirusului.

Recomandăm și: Scenariu roșu în București? Cel mai probabil, se întâmplă! Azi, rata de infectare e foarte aproape de 3 la mie, deci restricțiile sunt și ele aproape

A treia doză de vaccin urmează să fie administrată persoanelor care suferă de boli cronice, persoanelor care au peste 65 de ani și cadrelor medicale, a mai declarat coordonatorului campaniei naționale de vaccinare.

„Vrem să începem mai repede doza trei”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Valeriu Gheorghiță a spus care sunt categoriile de persoane care vor avea prioritate pentru doza a treia:

  • pacienții care au trecut prin transplant,
  • bolnavii oncologici,
  • pacienții cronici. Persoanele care suferă de boli pulmonare, cardiovasculare, renale, endocrinologice – diabet zaharat, bolile cronice sub tratament imunosupresor,
  • pacienții cu imunodeficiențe moderate sau severe.

Valeriu Gheorghiță a declarat că, o decizie în acest sens urmează să fie luată de către Agenția Europeană a Medicamentului în data de 4 octombrie, dar având în vedere evoluția epidemiei de coronavirus din România, autoritățile din Capitală vor să grăbească acest termen.

O ședință decisivă în acest sens urmează să aibă loc chiar săptămâna aceasta.

Valeriu Gheorghiță a făcut anunțul

Gheorghiță a precizat și cu ce ser ar urma să fie făcută a treia doză de vaccin: serurile produse de Pfizer și Moderna, indiferent de vaccinul făcut în trecut.

Doza trei de vaccin urmează să fie făcută la o distanță de 6 luni de zile, de la încheierea primei scheme de vaccinare împotriva COVID-19.

Recomandăm și: La nivel național sunt libere 16 paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19. Situația la zi din București

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare a spus că-și dorește ca oamenii să se poată programa pentru a treia doză, iar platforma se află deja în proces de optimizare.

În prezent există stoc suficient de vaccinuri pentru ca România să înceapă vaccinarea cu a treia doză, a mai spus Gheorghiță.

De asemenea, la nivel global, deja s-au administrat 21 de milioane de doze de vaccin, pentru a treia doză, a declarat coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

Cookies