ȘTIRI

România, în topul țărilor atractive pentru expați

România s-a clasat pe  locul 27 într-un top care clasifică ţările în funcţie de cât de atractive sunt acestea pentru expaţi, potrivit sondajului Expat Insider 2015, realizat de reţeaua socială InterNations.

Doar două state europene au intrat în primele zece, Malta pe locul al treilea şi Luxemburg pe cinci. Cea mai atractivă ţară pentru expaţi este Ecuador, urmată de Mexic, Malta, Singapore, Luxembug, Noua Zeelandă, Thailanda, Panama, Canada şi Australia, scrie ZF. 

Dintre ţările europene, înaintea României se situează Austria (11), Elveţia (14), Polonia (15), Germania (16), Portugalia (20), Cehia (22) şi Olanda (25). România este precedată de Hong Kong (26) şi urmată de Japonia (28), Ungaria (29) şi Spania (30).

Ţări dezvoltate din Europa, precum Franţa (47) şi Italia (58), se află în a doua parte a topului, care clasifică 64 dintre ţările din care au fost primite răspunsuri.

Pe ultimele locuri, expaţii au plasat Arabia Saudită (61), Nigeria (62), Grecia (63) şi Kuweit (64).

România este foarte atractivă pentru expaţii cu venituri mai reduse, categorie unde a reuşit chiar să intre în top zece, pe locul al optulea. În rândul acestora sunt incluşi expaţii care obţin venituri, împreună cu familia, mai mici sau egale cu 25.000 de dolari pe an.

Destinaţia preferată a expaţilor cu buget redus este Grecia, arată sondajul realizat de InterNations, urmată de Ecuador, Cehia, Portugalia, Cipru, Argentina, România, Costa Rica şi Spania.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button