ROMÂNIA – ESTONIA, meciul care poate duce România la baraj

de:
15 oct. 2013
0 Afișari
ROMÂNIA – ESTONIA, meciul care poate duce România la baraj

ROMÂNIA – ESTONIA. Înaintea ultimei etape, ROMÂNIA este pe locul 3 în grupa D, cu 16 puncte, la egalitate cu Turcia, care însă are golaveraj mai bun (16-7 faţă de 17-12) şi se află pe locul 2, scrie gandul.info.

Cel mai simplu mod în care tricolorii pot ajunge la baraj îl reprezintă o victorie cu Estonia şi o victorie a olandezilor în meciul cu Turcia.

Dacă Turcia învinge, România trebuie să se impună la o diferenţă de scor cu 4 goluri mai mare decât turcii. Cum e greu de crezut că Turcia poate învinge Olanda cu mai mult de un gol diferenţă, România ar trebui să câştige partida cu Estonia cu 5-0. De altfel, atât Victor Piţurcă, cât şi jucătorii echipei naţionale au declarat că vor aborda partida cu Estonia gândindu-se la o victorie la scor, astfel încât să nu mai fie nevoiţi să stea la mâna olandezilor.

ROMÂNIA – ESTONIA. Un scenariu destul de imprevizibil este ca România să nu câştige cu Estonia, iar Turcia să piardă cu Olanda. În aceste condiţii, şi Ungaria ar reintra în lupta pentru locul 2. Dacă România face egal cu Estonia şi turcii pierd, ungurii trebuie să bată la 6 goluri pe Andorra şi ajung la baraj. Dacă România pierde cu Estonia, iar turcii pierd cu Olanda, ungurilor le e suficientă orice victorie pentru a merge la baraj. Pe de altă parte, dacă Turcia face egal, iar România nu câştigă cu Estonia, ungurii trebuie să bată la 10 goluri pe Andorra pentru a merge la baraj, scenariu aproape imposibil.

ROMÂNIA – ESTONIA. Un alt scenariu dezastruos pentru România ar fi să termine grupa pe locul 2, dar să nu se califice la baraj. Asta pentru că, conform regulilor FIFA, la baraj se califică doar 8 dintre cele 9 ocupante ale locului 2, cea mai slabă fiind eliminată. România are totuşi un risc foarte mic să fie cea mai slabă naţională de pe locul 2, întrucât, aproape sigur, cel mai slab loc 2 va fi în grupa B, unde Bulgaria, Danemarca, Cehia şi Armenia se bat pentru poziţia secundă. Practic, ca să terminăm pe 2, dar să nu prindem barajul, ar fi nevoie ca noi să facem egal cu Estonia, Turcia să piardă cu Olanda, Ungaria să bată pe Andorra la mai puţin de 6 goluri, iar, în grupa B, Armenia să bată în Italia, iar Danemarca să nu bată pe Malta şi Bulgaria să facă egal cu Cehia.

ROMÂNIA – ESTONIA. Cotele de la pariuri duc, însă, România la baraj. România are cota 1,15 să câştige cu Estonia, în timp ce Turcia are cota 2,5 să câştige cu Olanda.

ROMÂNIA – ESTONIA. Presupunând că ajunge la baraj, ROMÂNIA va fi în urna a doua valorică şi va putea pica cu Portugalia, Croaţia, Suedia sau Bosnia/Grecia, în funcţie de locul pe care acestea din urmă îl ocupă în grupa lor. Tragerea la sorţi pentru baraj este programată pe 21 octombrie, iar meciurile urmează să aibă loc pe 15 şi 19 noiembrie.

Cookies