ȘTIRI

România, două medalii de aur la canotaj

Din echipaj mai fac parte Roxana Cogianu, Cristina Grigoraş, Irina Dorneanu, Andreea Boghian, Rodica Şerban, Ioana Rotaru şi cârmăciţa Talida Gidoiu. Barca României a fost urmată la 11 secunde de Italia şi la 12 de Marea Britanie.

Echipajul feminin al României de patru vâsle, format din Ionela Zaharia, Ioana Crăciun, Camelia Lupaşcu şi Nicoleta Albu, a cucerit, duminică, medalia de bronz la Campionatele Europene de la Varese. Sportivele din România au fost cronometrate cu timpul de şase minute, 28 de secunde şi 98 de sutimi. Proba a fost câştigată de Ucraina (6:26.44), pe locul secund clasându-se Polonia (6:28.42).

Tot duminică, echipajul feminin alcătuit din Camelia Lupaşcu şi Nicoleta Albu a câştigat proba de două rame 2.000 de metri la Campionatele Europene de canotaj de la Varese (Italia). Camelia Lupaşcu şi Nicoleta Albu au avut un start perfect şi au condus detaşat întreaga cursă. La un moment dat, româncele au avut 6 secunde avans, finalmente redus la 4 secunde. Lupaşcu şi Albu au terminat în 7:14.49, fiind urmate de echipajele Marii Britanii (7:18.65) şi Croaţiei (7:18.91).

În proba de dublu vîsle feminin 2.000 de metri, Maria Diana Bursuc şi Adelina Cojocariu au cucerit bronzul, cu timpul de 7:03.67, terminând cursa după Belarus (6:58.94) şi Italia (7.02.20).

În cursa de patru rame fără cârmaci, echipajul masculin al României (Cristian Pârghie, Marius Cozmiuc, Alexandru Pălămariu și Florin Curuea) au terminat pe locul 2, după Grecia, scrie realitatea.net.

 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button