România creează un hub pentru colectarea şi transportul donaţiilor internaţionale către Ucraina

01 mart. 2022
175 Afișari
România creează un hub pentru colectarea şi transportul donaţiilor internaţionale către Ucraina

În România va fi creat un hub care să permită colectarea şi transportul donaţiilor internaţionale în domeniul ajutorului umanitar către Ucraina şi către ucraineni, a anunțat, preşedintele Klaus Iohannis, la finalul şedinţei CSAT de marţi, în cea de-a 6-a zi de război în țara vecină.

„Am decis astăzi înfiinţarea pe teritoriul ţării noastre a unei facilităţi logistice, un aşa-numit hub, un centru, care să permită colectarea şi transportul donaţiilor internaţionale în domeniul ajutorului umanitar către Ucraina şi către ucraineni. Totodată, am hotărât intensificarea măsurilor pentru a ajuta refugiaţii din Ucraina şi a gestiona integrat un aflux masiv de persoane care intră pe teritoriul ţării noastre”, a declarat Klaus Iohannis.

 

Citește și:

Zelenski: „Sunt recunoscător României pentru contribuția la apărarea țării noastre. Și îi mulțumesc lui Iohannis pentru suportul aderării Ucrainei la UE”

O nouă lovitură de imagine pentru Zelenski: a vorbit LIVE în plenul Parlamentului European: „Nu pot să spun bună dimineața (…) Pentru că pentru unii, această zi nu este bună”

 

Iohannis anunță necesitatea unui ajutor pentru Republica Moldova, care ar putea avea dificultăți de diverse dimensiuni

Președintele României Klaus Iohannis a anunțat, totodată, că este necesară susţinerea Republicii Moldova, care se confruntă „cu un val crescut de refugiaţi şi posibil şi cu alte dificultăţi”.

„În primul rând, am decis să intensificăm la nivel bilateral şi aliat demersurile pentru consolidarea semnificativă a posturii de descurajare şi apărare pe Flancul Estic în perioada imediat următoare, prin dislocarea de forţe aliate şi prin constituirea accelerată a Grupului de Luptă din România. În contextul general produs de efectele situaţiei de securitate regională este necesară susţinerea pe diverse dimensiuni a Republicii Moldova, care se confruntă cu un val crescut de refugiaţi şi posibil şi cu alte dificultăţi. În acest sens, în şedinţa CSAT, am decis o serie de măsuri de sprijin”, a spus şeful statului.

Klaus Iohannis a susținut această declarație de presă la finalul celei de-a doua ședințe CSAT organizată de la începutul războiului din Ucraina.

Cookies