România cere ajutor internațional pentru concentratoare de oxigen și Tocilizumabum, medicament necesar pentru bolnavii de COVID

11 oct. 2021
40 Afișari
România cere ajutor internațional pentru concentratoare de oxigen și Tocilizumabum, medicament necesar pentru bolnavii de COVID
România cere ajutor internațional pentru concentratoare de oxigen și Tocilizumabum, medicament necesar pentru bolnavii de COVID.

România cere ajutor internațional pentru a primi concentratoare de oxigen de 10l și Tocilizumabum, un medicament imunomodulator pentru bolnavii de COVID-19.

România cere ajutor internațional în condițiile în care spitalele din România se confruntă cu nevoia acută de asigurare a medicației necesare pentru tratarea pacienților cu forme critice și severe de COVID-19.

Din spitale lipsește imunomodulatorului Tocilizumabum, iar posibilitățile de livrare a
acestui medicament, de către furnizorul autorizat la nivelul României, sunt limitate, se arată în apelul lansat de România și semnat de CNSU. În plus, în România, numărul de concentratoare de oxigen existente la nivelul unităților sanitare este insuficient.

„Se aprobă solicitarea de asistență internațională constând în produsele medicale imunomodulatorul Tocilizumabum și concentratoare de oxigen de 10l de către Departamentul pentru Situații de Urgență prin intermediul Centrului Euro-Atlantic de Coordonare a Răspunsului la Dezastre (EADRCC – Euro-Atlantic Disaster Response Coordination Centre)”, se arată în decizia CNSU.

Raed Arafat, despre promisiunile legate de ajutoare de medicamente și tuburi de oxigen

Şeful DSU, Raed Arafat, a anunţat, vineri, că România nu va primi momentan medicamentul Tocilizumabum pentru tratarea bolnavilor de COVID-19 din cauza lipsei de stocuri. Acesta a subliniat că ţara are oferte clare referitoare la concentratoarele de oxigen din partea Poloniei şi Olandei.

„Avem pentru concentratoarele de oxigen oferte clare din partea Poloniei şi din partea Olandei, prin programul rescEU al Uniunii Europene. La Tocilizumab aşteptăm pentru că problema livrării dozelor de către firma producătoare se pare că nu este numai în România, dar avem promisiuni şi sunt mai multe ţări partenere din cadrul Mecanismului de Protecţie Civilă Europeană care încearcă să găsească soluţii să ne sprijine”, a precizat Raed Arafat.

 

Cookies