România are prima porțiune de drum expres. Centura oraşului Balş, inaugurată astăzi

21 apr. 2022
222 Afișari
România are prima porțiune de drum expres. Centura oraşului Balş, inaugurată astăzi
România are prima porțiune de drum expres. Centura oraşului Balş, inaugurată astăzi. Sursa foto: Facebook/Asociația Pro Infrastructură

Era și cazul! Șoferii din România vor circula pe prima porțiune de drum expres. Centura oraşului Balş, de 18 kilometri, inaugurată astăzi. Tronsonul face parte din Drumul Expres Craiova-Pitești.

România are prima porțiune de drum expres

Centura ocolitoare a municipiului Balș are 18 kilometri și este prima porțiune de drum expres din România. Aceasta a fost inaugurată astăzi – 21 aprilie 2022, iar anunțul a fost făcut de prim-ministrul țării.

Nicolae Ciucă a declarat joi că se deschide prima porțiune din Drumul Expres Craiova-Pitești.

Balș este un oraș aglomerat la orice oră, din zi și din noapte, pentru că se află pe ruta care leagă regiunea de vest a României de București. Lucrările au fost finalizate după trei ani.

Centura oraşului Balş, inaugurată astăzi

Ciucă a spus că joi se deschide centura ocolitoare a municipiului Balş, iar garanțiile au fost oferite și de constructor.

„Este un demers care a început cu aproximativ trei ani în urmă şi iată că reuşim să deschidem astăzi prima porţiune de drum expres din România care va asigura cu certitudine evitarea acestei aşteptări şi pierderea timpului în trafic”, a declarat Nicolae Ciucă, potrivit antena3.ro.

Prim-ministrul României a mai spus că este o veste bună pentru șoferii care circulă pe ruta Bucureşti – Piteşti – Craiova – Severin – Timişoara. La mijlocul acestei rute, în orașul Balș, șoferii stăteau în trafic 40-50 de minute sau chiar mai mult atunci când se aglomera.

Proiectul este cuprins din patru tronsoane și va avea 121 de kilometri. Drumul Expres Craiova-Pitești ar urma să fie finalizat în anul 2024.

„Primul va fi Lotul 1 Drumul Expres Craiova-Pitești (ocolire Balș), care se deschide înainte de Paste. Apoi, la sfârșitul lui mai, lotul 2 Craiova-Pitești (ocolire Slatina). Împreună au 40 de km și vor reprezenta primul tronson de drum expres construit până acum în România”, a declarat Alin Șerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR – Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Cookies