ARHIVA B365

România ar putea introduce stagiul militar pe bază de voluntariat

Un deputat PSD a depus la Parlament un proiect de lege pentru introducerea serviciului militar pe bază de voluntariat. Acest lucru a fost, de altfel, cerut de ministrul apărării, Mircea Duşa. Proiectul prevede că serviciul militar voluntar va avea o durată de șase luni, potrivit Digi24.

„Proiectul meu prevede că tinerii, fete şi băieţi între 18 şi 25 de ani, pot să facă armata ca voluntari pe o perioadă de lase luni de zile. Consider că este foarte bun pentru România, în special datorită situaţiei geopolitice din Europa din acest moment”, a declarat pentru Digi24 Ninel Peia, deputat PSD.

„Am avut acces la anumite studii sociologice. Aproximativ 60% din tinerii din sudul României doresc să facă armata ca militar în termen, dar nu ca militar angajat, profesionist, şi aproximativ 40% din cei din Transilvania. Deci vom avea un aflux foarte mare”, a motivat deputatul demersul său legislativ.

Propunerea deputatului intervine în condițiile în care unele țări NATO din flancul estic, cum ar fi Lituania sau Polonia, se gândesc la reintroducerea serviciului militar obligatoriu, din cauza situației cu Rusia.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button