România a obținut 12 medalii la Jocurile Europene de la Baku 2015

de:
28 iun. 2015
0 Afișari
România a obținut 12 medalii la Jocurile Europene de la Baku 2015

În ultima zi a întrecerilor continentale, sportivii din țara noastră nu sunt antrenați în competiții. Ceremonia de închidere este programată pentru ora 19,00, informează Agerpres.

Aurul a fost cucerit de Ana-Maria Brânză la spadă, de Andreea Chițu la judo (cat. 52 kg) și de echipa feminină de spadă (Ana-Maria Brânză, Simona Gherman, Simona Pop, Amalia Tătăran), argintul a fost câștigat de gimnasta Andreea Iridon la bârnă, Roxana Borha și Elena Meroniac în proba de kaiac dublu — 500 m, în proba de grup la gimnastică aerobică (Lavinia Panaete, Bianca Gorgovan, Dacian Barna, Gabriel Bocșer și Lucian Săvulescu), prin Tiberiu Dolniceanu la sabie și prin echipa masculină de sabie (Tiberiu Dolniceanu, Alin Badea, Iulian Teodosiu, Mădălin Bucur), iar medaliile de bronz au fost aduse de gimnasta Andreea Iridon la paralele, de gimnastul Marius Berbecar la paralele, de Daniela Hondiu la sambo (cat. 60 kg) și de Simona Gherman la spadă.

Echipa olimpică a României va reveni în țară de la Jocurile Europene de la Baku, cu o cursă specială care va ateriza pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni, luni, 29 iunie, la ora 11,30.

Delegația va fi primită la Salonul Oficial al aeroportului de Alin Petrache, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Ioan Dobrescu, secretarul general al COSR, numeroase personalități ale vieții sportive românești, rude, prieteni și apropiați ai membrilor delegației.

România a fost prezentă la JE cu o echipă care cuprinde 147 de sportivi, 83 de băieți și 64 de fete, care s-au întrecut la 22 de discipline sportive.

Șeful de misiune al României la Jocurile Europene de la Baku a fost Alexandru Epuran, iar Florin Gurbănescu — adjunct al șefului de misiune.

Cookies