ARHIVA B365

România a cucerit noi medalii la Campionatul European de gimnastică de la Sofia

UPDATE: Gimnasta Larisa Iordache a cucerit, duminică, medalia de aur în finală la sol, la egalitate cu Vanessa Ferrari (Italia), iar Diana Bulimar s-a clasat pe locul patru, la Campionatul European de gimnastică de la Sofia. Iordache a câştigat, tot duminică, medalia de bronz în finală la sărituri şi argintul la bârnă, anunţă Mediafax.

Larisa Iordache a fost notată cu 14.800, cu care a cucerit medalia de aur, la egalitate cu Vanessa Ferrari (Italia), în timp ce Diana Bulimar a primit nota 14.400, cu care s-a clasat pe locul 4, la egalitate cu poloneza Marta Pihan-Kulesza.

Pe podium a mai urcat Giulia Steingruber (Elveţia, 14.500, bronz).

Gimnasta Larisa Iordache a cucerit, duminică, medalia de argint în finală la bârnă, la Campionatul European de la Sofia.

Larisa Iordache a fost notată cu 14.800, cu care a câştigat medalia de argint a finalei la bârnă. Pe podium au mai urcat Maria Harenkova (Rusia, 14.933, aur) şi Alia Mustafina (Rusia, 14.733, bronz).

În finalele anterioare în care a evoluat duminică, Larisa Iordache a cucerit medalia de bronz la sărituri (14.533) şi s-a clasat pe locul 6 la paralele, cu aceeaşi notă.

La sărituri Larisa Iordache a fost notată cu 14.866 la prima săritură şi cu 14.200 la cea de-a doua, iar cu o medie de 14.533 a obţinut medalia de bronz. Pe podium au mai urcat Giulia Steingruber (Elveţia, aur, 14.666) şi Anna Pavlova (Azerbaidjan, argint, 14.583).

Tot duminică, gimnasta Larisa Iordache s-a clasat pe locul şase în finală la paralele, la Campionatul European de la Sofia.

Larisa Iordache a intrat prima în finala de la paralele fiind notată cu 14.533, cu care s-a clasat pe locul 6. Medaliile au fost câştigate de Rebecca Downey (Marea Britanie, 15.500, aur), Alia Mustafina (Rusia, 15.266, argint) şi Daria Spiridonova (Rusia, 14.966, bronz).

În prima finală pe aparate a zilei, Larisa Iordache a cucerit medalia de bronz la sărituri (14.533).

Tot duminică s-a încheiat şi concursul de junioare, România având următorul bilanţ: bronz pe echipe, argint – Laura Jurcă la individual-compus, sărituri şi Andreea Iridon la bârnă şi sol.

La senioare, România are deja medalia de aur pe echipe.

România a încheiat, duminică, participarea la Campionatul European de gimnastică feminină, junioare şi senioare, de la Sofia, cu un bilanţ de nouă medalii, din care două de aur, cinci de argint şi două de bronz, obiectivul fiind de câştigare a trei-patru medalii.

La ediţia din 2012 a Campionatului European, echipa de senioare a României a cucerit medalia de aur, cea din 2014 fiind a şaptea din palmaresul echipei tricolore.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button