Româncele care culeg roşii în Sicilia,exploatate sexual de fermierii italieni şi forţate să avorteze

de:
26 oct. 2014
0 Afișari
Româncele care culeg roşii în Sicilia,exploatate sexual de fermierii italieni şi forţate să avorteze

Pretul tot mai mic al rosiilor i-a determinat pe fermierii italieni sa se orienteze spre forta de munca mai ieftina. Tunisienii, mai bine platiti si cu o comunitate unita, capabila sa lupte cu abuzurile, au fost inlocuiti cu femei vulnerabile din Romania, incapabile sa-si apere drepturile si dornice sa munceasca pe oricati bani, intrucat au lasat in tara unul sau mai multi copii, se arata intr-o ancheta a publicatiei Corriere della Sera, potrivit ziare.com.

Peste 1.000 de romance muncesc numai in serele de rosii din Sicilia, iar izolarea face ca exploatarea economica sa fie insotita si de cea sexuala. Proprietarii din regiune organizeaza orgii la ferme, iar in Vittoria, un oras cu 60.000 de locuitori, se inregistreaza saptamanal 5-6 avorturi.

Daca primarul Giuseppe Nicosia, din partea Partidului Democrat, incerca initial sa pastreze bunul renume al orasului, in fata valului de avorturi a admis ca situatia este grava si a cerut un raport detaliat.

Romanii (peste 40% femei – n.red.) accepta o plata mica – 25 de euro maxim, fara protectie sociala, sunt deseori platiti la sfarsitul sezonului si, mai presus de orice, nu sunt o comunitate capabila sa se apere.

Acestia ajung in Sicilia cu autobuzele, din Botosani, deoarece au persoane dependente de ei acasa, aproape mai mereu un copil nascut dintr-o relatie esuata. Sunt cam 4.000 de romani, din care 1.600-1.800 de femei intre 20 si 40 de ani, care lucreaza in sere 11 ore pe zi, sase zile pe saptamana si locuiesc in conditii insalubre.

Autoritatile locale sustine ca aproximativ 10% dintre romance se afla la mila angajatorilor, care le exploateaza. Unele au devenit prostituate, altele au devenit nevestele de la tara ale acestora si altele asteapta ca sefii lor sa-si lase nevestele. Majoritatea, insa, traiesc intr-o zona gri a coabitarii fortate din care nu au cum sa scape. Daca isi pierd slujba, isi pierd locuinta, arata jurnalistii italieni.

In plus, fermierii dispretuiesc utilizarea prezervativelor, iar acest obicei se transforma in drama, cand urmeaza avortul. In unele cazuri, a fost prea tarziu pentru avort si s-au nascut copii.

Nevestele fermierilor din Vittoria se fac ca nu observa problema. Sunt casnice si nu vor sa-si tulbure casatoria. Sotii lor au 50-60 de ani, nu sunt educati, dar sunt obisnuiti sa dea ordine si acum profita de puterea pe care o au asupra romancelor care muncesc pentru ei.

Cookies