Tânăr tâlhărit de 500 de euro de un poliţist pe Aeroportul Henri Coandă

de:
26 nov. 2012
1 Afișari
Tânăr tâlhărit de 500 de euro de un poliţist pe Aeroportul Henri Coandă

Poliţia a intrat în alertă la auzul veştii că un alt fapt reprobabil a avut loc pe Aeroportul „Henry Coandă”. Sâmbătă seara, în jurul orei 20.30, un tânăr a fost luat pe sus chiar de la Terminalul „Sosiri” de doi indivizi şi băgat cu forţa într-o maşină, relatează EVZ.

Sorin abia aterizase cu o cursă aeriană sosită din Irlanda. Cei doi au spus că sunt poliţişti şi l-au dus în parcarea de lângă aeroport. Unul dintre ei avea chiar o geacă cu însemne specifice poliţiştilor însă nimănui nu-i venea să creadă că ar fi, cu adevărat, un poliţist.

Din primele informaţii obţinute de anchetatori, reiese că, în parcare, între cei trei a avut loc o ceartă. În cele din urmă, cei doi indivizi au luat 500 de euro de la tânăr şi au plecat cu o maşină.

Imediat după ce a fost sesizat incidentul, autorităţile au intrat în alertă. Mai ales că nu s-au stins ecourile uciderii studentei japoneze, omorâtă în luna august, la scurt timp după ce a ajuns pe aeroport, de criminalul în serie Nicolae Vlad.

În condiţiile în care tâlhăria a avut loc în ciuda măsurilor de securitate luate după moartea tinerei Massumo Yurika, chiar şefii de la Ministerul de Interne au dispus măsuri urgente de prindere a autorilor. Sarcina le-a revenit poliţiştilor de la Serviciul Poliţiei Transporturi Bucureşti. Aceştia au reuşit să-i prindă în mai puţin de 24 de ore.

Anchetatorii au vizionat imaginile de pe camerele de supraveghere de la aeroport şi au luat urma tâlharilor. Aşa au aflat că atacatorii sunt din judeţul Prahova. Pe primul, Mihai G., un recidivist în vârstă de 34 de ani, l-au găsit acasă.
„A fost chemat la Postul de Poliţie şi audiat. Atunci am aflat că celălalt era chiar poliţist local”, a declarat pentru EVZ unul dintre anchetatori. Ulterior, a fost ridicat şi poliţistul local Andrei Remus V., în vârstă de 30 de ani. Cei doi au spus că aveau de recuperat nişte bani de la tânărul sosit din Irlanda.

Aseară, în jurul orei 18,30, poliţistul şi recidivistul au ajuns în aceeaşi celulă, din arestul Poliţiei. Au fost reţinuţi pentru 24 de ore. Astăzi vor fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea.

Sunt acuzaţi de tâlhărie şi lipsire de libertate în mod ilegal. „Pentru faptele lor, cei doi riscă între 7 şi 20 de ani de închisoare”, a precizat anchetatorul.

Cookies