Român căutat de 9 ani de FBI, prins în Sectorul 2 din București. Recompensă de 750.000 de dolari pentru prinderea sa din partea americanilor

25 aug. 2021
1455 Afișari
Român căutat de 9 ani de FBI, prins în Sectorul 2 din București. Recompensă de 750.000 de dolari pentru prinderea sa din partea americanilor

Un român căutat de 9 ani de FBI, pentru mai multe fraude informatice desfășurate până în 2012, a fost prins recent în Sectorul 2 din București. Se pare că exista o recompensă de 750.000 de dolari pentru prinderea sa din partea americanilor. Acesta făcea parte dintr-o grupare care a reușit să păcălească numeroase persoane din SUA prejudiciul fiind de zeci de milioane de dolari.

Daniel Bosogioiu, acum în vârstă de 40 de ani, este un hacker român care avea emis un mandat de arestare provizorie pe numele său de către FBI încă din 2012. El a fost reţinut de poliţişti din cadrul Secţiei 2 din Capitală în cursul serii de miercuri.

Bărbatul român ar fi furat milioane de dolari prin fraude electronice

Potrivit autorităților americane, bărbatul român ar fi înfăptuit numeroase fraude realizate pe internet prin care a adus prejudicii insemnate, de milioane de dolari, cetățenilor americani.

„La data de 25.08.2021, in baza unei informaţii, poliţişti din cadrul Secţiei 2 au depistat o persoană pe numele căreia este emis un mandat de arestare provizorie de către autorităţile judiciare FBI -SUA. În jurul orei 12:30, cei doi poliţişti l-au depistat pe bărbatul de 40 de ani, cercetat de autorităţile americane pentru săvârşirea infracţiunilor de asocierea in vederea săvârşirii de înşelăciuni prin mijloace electronice, spălare de bani, falsificare de paşapoarte şi trafic cu mărci de servicii contrafăcute”, arată un comunicat al Poliţiei Capitalei.

Mandatul, emis încă din 20 decembie 2012

Mandatul federal de arestare a fost emis pe numele lui Dumitru Daniel Bosogioiu încă din data de 20 decembrie 2012. Acesta a participat la o fraudă pe internet, prin care anunţuri false postate pe site-uri de vânzări şi licitaţii din SUA făceau americanii să le trimită bani pentru produse pe care nu le vedeau niciodată.

Aceste anunţuri conţineau fotografii, descrieri de vehicule şi alte articole de vânzare care nu existau de fapt. Escrocii se prezentau drept vânzători şi negociau prin e-mail tranzacţiile. Ulterior, trimiteau facturi frauduloase ce păreau să vină de la servicii legitime de plată online ce ajungeau în conturi bancare deţinute de alţi conspiratori din SUA.

La rândul lor, aceştia aveau conturi bancare deschise sub identităţi false, folosind paşapoarte frauduloase făcute în Europa de alţi conspiratori implicaţi în schemă.

Prejudiciul este imens

Bărbatul a fost atunci pus sub acuzare alături de alți cetățeni, unii dintre ei tot români, pentru că ar fi pus la punct o rețea de înșelăciune cu un prejudiciu de sute de milioane de dolari.

Se pare că urmprirea s-a întins pe aproape 10 ani, fiind într-un final încheiată de polițiștii din București. Autoritățile de la la Secția 2, pe baza unor informații primite, au reușit să îl depisteze pe bărbat în București. Acesta a fost reținut și, cel mai probabil, urmează o procedură de extrădare în SUA.

Cookies