PROGNOZA METEO BUCUREŞTI. Temperaturi scăzute şi ploi

de:
03 oct. 2016
0 Afișari
PROGNOZA METEO BUCUREŞTI. Temperaturi scăzute şi ploi

VREMEA ÎN BUCUREŞTI MARŢI. Regimul termic va fi caracterizat de valori în scădere uşoară, dar apropiate de cele normale la începutul lunii octombrie. Cerul va fi temporar noros, favorabil, ziua, ploii slabe. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificări. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 20 de grade, iar cea minimă va fi de 8…10 grade.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI MIERCURI. Vremea va deveni rece pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări ziua, dar condiţiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va prezenta intensificări temporare ziua, apoi va slăbi treptat în intensitate. Temperatura maximă va fi de 17…18 grade, iar minima se va situa în jurul valori de 5 grade.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI JOI. Vremea se va menține rece, pentru această dată. Cerul va fi variabil cu înnorări trecătoare, dar condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 15…16 grade, iar minima se va situa în jurul valorii de 4 grade.

ÎN ŢARĂ

PROGNOZA METEO MARTI. În vestul, nordul şi centrul ţării cerul va fi mai mult noros, va ploua pe arii extinse şi se vor acumula cantităţi de apă local peste 15…20 l/mp şi izolat 30…40 l/mp. În zona montană, iar noaptea pe arii restrânse posibil şi în Maramureş şi în nordul Moldovei vor fi şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. În restul teritoriului cerul va fi temporar noros, iar ploile locale. Vântul se va intensifica treptat în majoritatea regiunilor, iar viteze mai mari va avea în vest, în sud-vest şi la altitudini mari, unde la rafală se vor depăşi 50…55 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 11 grade in MARAMURES, TRANSILVANIA si Crisana şi 22 de grade în Dobrogea continentală, iar cele minime se vor situa, în general, între 4 și 12 grade.

PROGNOZA METEO MIERCURI. Vremea va deveni rece pentru această dată, chiar deosebit de rece în vestul, centrul, nordul și nord-estul teritoriului. Cerul va fi temporar noros şi va ploua în regiunile vestice, nordice şi centrale, unde punctiform se vor depăşi 15…20 l/mp şi pe arii restrânse în restul teritoriului. În zona de munte vor predomina ninsorile, iar lapoviţă şi ninsoare ar putea să mai apară trecător şi în Dealurile de Vest, Maramureş, nordul Moldovei, precum şi în nordul şi estul Transilvaniei. Vântul va avea intensificări temporare în cea mai mare parte a țării, îndeosebi în prima parte a intervalului şi va avea viteze mai mari în regiunile sud-vestice şi la munte, la altitudini mari, unde la rafală se vor depăşi 60…70 km/h. Temperaturile maxime vor cuprinse între 6 grade in nord si centri și 18 grade in extremitatea de sud si sud-est, iar cele minime se vor situa între -2 grade în depresiuni şi 10 grade în nordul litoralului. Noaptea, pe arii restrânse, vor fi condiții de brumă.

PROGNOZA METEO JOI. Vremea se va menține rece pentru această dată, chiar deosebit de rece în vestul, centrul și nordul țării, unde vor fi înnorări și ploi, iar la munte, în special la altitudini mai mari, predominant ninsori. Pe arii restrânse, cu precădere în zona Munților Apuseni, cantitățile de apă vor fi mai însemnate. În restul teritoriului, cerul va fi variabil cu înnorări trecătoare și doar izolat vor fi posibile ploi slabe, de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, iar în cursul zilei, temporar, și în celelalte regiuni. Temperaturile maxime vor cuprinse între 5 grade in Maramures și 18 grade in Lunca Dunarii, iar cele minime, în general, între -1 și 9 grade. Izolat, se va produce brumă.

TENDINTA

ULTIMELE TREI ZILE ALE SAPTAMANII VIN CU VREME mai rece decât în mod obișnuit la această dată în cea mai mare parte a tarii, chiar daca temperaturile maxime mai cresc putin față zilele precedente si se vor situa , în general, între 10 și 20 de grade, in timp ce minimele ramand destul de coborate, cu valori negative în depresiuni, unde se va produce brumă. Un val de ploi cuprinde din nou treptat tara noastra dinspre sud si sud-vest de aceasta data, iar in zonele montane, trecător se vor semnala precipitații mixte.

Cookies