BAZAR

Roger Waters – „The Wall Live”, pentru prima dată în România

Show-ul organizat de Emagic reprezintă punerea in scena, integral, a celebrului album The Wall al trupei Pink Floyd, intregul eveniment bucurandu-se de o productie colosala, ale carei cifre depasesc cu usurinta orice alt record stabilit pana in prezent pe piata de concerte din Romania – potrivit unui comunicat de presa transmis de organizatori.

Daca show-ul The Wall reprezinta cel mai asteptat concert pentru fanii Pink Floyd, evenimentul este totodata un „must see” si pentru iubitorii de muzica live in general, spectacolul in sine fiind una dintre cele mai aclamate productii ale genului, la nivel mondial. „Cel mai bun show facut vreodata. Punct.” sustin jurnalistii de la New York Post, in timp ce Philadelphia Inquirer titreaza: „The Wall live este pur si simplu un show perfect! Fiecare om ar trebui sa vada, macar o data in viata, o asemenea productie!”.

Incepand de la dimensiunile impunatoare ale scenei, construita sub forma unui zid de 150 metri lungime ce serveste totodata drept ecran pentru proiectii video impresionante, continuand cu jocuri de lumini si efecte pirotehnice neasteptate si terminand cu elemente scenografice uluitoare, intregul spectacol reprezinta o fascinanta incursiune in lumea lui Pink, personajul central al albumului The Wall. Devenit un adevarat fenomen, albumul lansat in 1979 a fost pus in scena prima data un an mai tarziu, in cadrul turneului cu acelasi nume, bucurandu-se inca de la inceput de o scenografie extrem de elaborata.

Dupa destramarea trupei, Roger Waters a fost singurul care a reeditat intregul spectacol, de aceasta data in Germania, pe 21 iulie 1990, ca forma de sarbatorire a caderii zidului din Berlin, in fata unui public record: peste 200.000 de spectatori! Trecerea timpului si minunile tehnologiei moderne i-au permis lui Roger Waters sa dezvolte tot mai mult conceptul spectacolului astfel ca, in 2010, la 20 de ani de la ultima interpretare live a albumului, acesta a demarat un nou turneu mondial care-si propunea sa readuca in fata fanilor celebrul „zid”. De aceasta data insa, intreaga productie era mult mai spectaculoasa, fiind un conglomerat de elemente artistice nemaintalnite in cadrul unei sali de spectacol, componenta multi-dimensionala a show-ului devenind practic punctul definitoriu al noului „The Wall”.

Turneul a avut un succes impresionant astfel ca Roger Waters a regandit intregul set-up al concertului special pentru locatiile in aer liber, pregatindu-se de un nou turneu mondial in cadrul caruia, anul acesta, a fost inclusa si Romania.

Noua structura a scenei, de doua ori mai mare decat cea gandita pentru evenimentele indoor, permite amplasarea a nenumarate instalatii pirotehnice, precum si o serie de elemente de butaforie impresionante, nenumarate mascote construite la dimensiuni uriase facand parte din scenografia show-ului. Intregul zid va fi mai mare decat lungimea unui teren de fotbal, facandu-l imposibil de asamblat in cadrul oricarei alte locatii de evenimente in aer liber din Romania, Piata Constitutiei fiind singura ce poate gazdui o astfel de productie.

Biletele pentru concertul Roger Waters din Piaţa Constituţiei pot fi achiziţionate de pe www.myticket.ro, precum şi din reţeaua magazinelor Diverta, Magazinul Muzica, Librăria Mihai Eminescu şi Sala Palatului, la preţuri cuprinse între 135 lei şi 950 de lei.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button