BAZAR

Rocsana Marcu, în faliment, din cauza traficanţilor de bone filipineze

Traficanţii plasau bonele în alte state din zona Schengen, primind pentru fiecare în parte între 1.500 euro şi 2.500 de euro. „Din câte ştiu există persoane impostoare care racolează bonele. Este, de exemplu, o femeie care se dă drept avocat şi le abordează pe filipineze în parcurile unde acestea ies cu copiii, spunându-le că le poate oferi un loc de muncă în Germania sau în Italia şi că pentru aceeaşi muncă pot primi, în loc de 500 de euro pe lună, 1.000 de euro. Filipinezele plecau de la cei care le angajaseră când ei nu erau acasă şi se duceau într-o ţară străină unde luau 1.000 de euro, însă trebuiau să-şi plătească mâncarea, cazarea, telefonul şi mai rămâneau la final cu 200 de euro pe lună, pe când în România angajatorul le asigura şi cazarea, şi masa, şi telefonul. Rămâneau şi cu 500 de euro în mână. Multe filipineze care au plecat m-au sunat să vină înapoi. Dar când unul dintre clienţii mei se trezea că i-a plecat bona, eu aduceam alta, deci o cheltuială în plus. Am pierdut foarte mulţi bani din cauza acestor impostori şi m-aş bucura ca reţeaua să fie demascată. Eu am dat faliment din cauza lor”, a declarat Rocsana Marcu, pentru Libertatea.

Procurorii DIICOT au efectuat, joi, 5 percheziţii domiciliare în Bucureşti, într-un caz de trafic cu bone filipineze și nepaleze

Gruparea, care a dus ilegal în spaţiul Schengen 40 de bone, era condusă de cetăţeni indieni. Femeile plăteau 2.500 de euro pentru actele false.

Membrii grupării ar fi fost implicaţi în mod direct în racolarea, îndrumarea şi facilitarea deplasării ilegale în state ca Franţa, Italia, Germania, Ungaria a cetăţenilor filipinezi şi nepalezi, cetăţeni străini ce se aflau deja pe teritoriul României, ca urmare a desfăşurării unor activităţi lucrative în domeniul casnic, având contracte individuale de muncă încheiate cu diverşi angajatori români, precum şi permise de şedere pe teritoriul României, potrivit unui comunicat remis de DIICOT.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button