Robocop de București: Camere video pe umăr, intervenție rapidă și urmărire prin GPS. FOTO

de:
25 nov. 2013
0 afișări
Robocop de București: Camere video pe umăr, intervenție rapidă și urmărire prin GPS. FOTO

Dotări de ultimă generaţie la Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti: hartă interactivă cu cadastrare în timp real, camere video şi sisteme de înregistrare a date. 

Pe un ecran uriaş din sala de şedinţe a Poliţiei Locale, şefii pot urmări live un eveniment în desfăşurare  pe harta cadastrala interactivă. Odată anunţat un eveniment, locaţia este afişată pe hartă şi odată cu ea şi detalii privind locul de intervenţie şi istoricul zonei (alte evenimente petrecute acolo).

„Maşinile au instalate sisteme de inregistrare a locaţiei. Datele privind locul în care se află maşina sunt transmise automat la sediu pe hartă. Astfel ştim tot timpul unde se află echipajul şi cum se deplasează. Poliţiştii sunt controlaţi mai bine şi sunt mai disciplinaţi când ştiu că sunt urmăriți”, a explicat pentru B365.ro, Răzvan Popa, purtător de cuvânt al Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti. 

Maşinile sunt dotate şi cu camere video care pot fi setate să urmărească obiective specifice (de ex. numărul unei maşini). Imaginile preluate de camera video sunt vizualizate de poliţist în oglinda retrovizoare.

Dar nu doar maşinile sunt dotate cu camere video, ci şi poliţiştii. Camerele sunt montate pe umăr şi pe cască. „Când află că sunt filmate persoanele anchetate nu mai sunt agresive. Este vorba de respect. De asemenea, imaginile preluate cu aceste camere pot fi utilizate ca probă în instanță”, a mai precizat Răzvan Popa. 

Noile dotări fac parte dintr-un proiect pilot al Poliției Locale. Harta interactivă cu cadastrare în timp real are o valoare de până la 85.000 euro. 

Cookies