Robochat Maria, consilierul virtual care îi va ajuta pe copii să-și aleagă o meserie a viitorului. Proiectul, finanțat de Primăria Sectorului 3

27 iul. 2023
139 afișări
Robochat Maria, consilierul virtual care îi va ajuta pe copii să-și aleagă o meserie a viitorului. Proiectul, finanțat de Primăria Sectorului 3
Robochat Maria, consilierul virtual care îi va ajuta pe copii să-și aleagă o meserie a viitorului. Proiectul, finanțat de Primăria Sectorului 3 | Foto simbol: Unsplash

Primăria Sectorului 3 a anunțat, joi, lansarea primului consilier vocațional digital pentru elevii din toată țara. Robochat Maria îi va îndruma pe elevi pentru a-și alege cariera pe care o vor urma.

Robochat Maria îi va ajuta pe elevii din toată țara să-și aleagă cariera

Robochat Maria este lansat în cadrul unui proiect finanțat de Primăria Sectorului 3 și își va intra în drepturile de consilier vocațional în primul modul al anului școlar 2023-2024.

Iată ce spune Primăria Sectorului 3, conform unui comunicat transmis de Agerpres:

Consilierul vocaţional digital – Maria este lansat în cadrul celei de-a şasea ediţii a proiectului Ghidul Meseriilor Viitorului, conceput de INACO – Iniţiativa pentru Competitivitate şi finanţat de Primăria Sectorului 3. Scopul proiectului este acela de a-i îndruma pe elevii de liceu şi gimnaziu în carieră, astfel încât aceştia să reuşească să activeze în domeniul în care s-au pregătit profesional.

Consilierul vocaţional va interacţiona cu elevii în permanență, 24 de ore din 24, 7 zile din 7. Instrumentul va completa sprijinul oferit din partea consilierilor şcolari şi vocaţionali, a cadrelor didactice şi a părinţilor.

În comunicat se mai regăsesc următoarele informații:

În interacţiunea cu utilizatorii, Maria încearcă să înţeleagă mai bine aşteptările oamenilor cu privire la generaţiile tinere şi Meseriile Viitorului – https://inaco.ro/robochat-maria. De asemenea, echipa INACO actualizează Ghidul Meseriilor Viitorului (GMV) – ediţia a VI-a, într-un format cât mai accesibil, practic şi atractiv, non-formal, dedicat elevilor, cadrelor didactice şi părinţilor, care explică felul în care revoluţiile industriale creează impact pe piaţa muncii şi în viaţa oamenilor.

În cadrul celei de-a VI-a ediţii a Ghidului Meseriilor Viitorului, cei de la INACO vor susţine, în luna octombrie, sesiuni de instruire pentru cadre didactice şi pentru elevii din Sectorul 3 al Capitalei.

Până când instrumentul va fi lansat, asistenta Robochatului Maria, Ana, îi îndeamnă pe oameni să răspundă la 15 întrebări pentru a o ajuta pe aceasta să înțeleagă mai bine care sunt așteptările oamenilor cu privire la generațiile tinere și Meseriile Viitorului.

Școlile din Sectorul 4 vor fi modernizate, promite primarul Daniel Băluță

Școlile din Sectorul 4 vor beneficia de echipamente digitale moderne și mobilier nou. Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, a semnat miercuri, 26 iulie, un contract de finanțare de aproximativ 85 de milioane de lei.

Elevii din Sectorul 4 vor beneficia, în perioada următoare, de fonduri nerambursabile în valoare de 84.230.328 milioane de lei, se arată într-un comunicat transmis de Agerpres.

Pentru suma menţionată mai sus, Primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, a semnat miercuri contractul de finanţare, în cadrul unui eveniment organizat la Palatul Victoria.

Banii vor fi folosiţi pentru dotarea cu mobilier, materiale didactice şi echipamente digitale de ultimă generaţie a unităţilor de învăţământ preuniversitar din Sectorului 4, promite primarul.

Aceasta este declarația lui Daniel Băluță, primarul Sectorului 4:

Investiţiile în infrastructura şcolară reprezintă temelia pe care putem construi viitorul copiilor noştri. Mă bucur că am reuşit să aducem în Sectorul 4, aproximativ 85 de milioane de lei, din PNRR. Cu această sumă vom reuşi să dotăm cu tot ceea ce trebuie, cu mobilier şi echipamente digitale, şcolile din sectorul nostru.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies