Robin Williams s-a spânzurat cu o curea de ușa dormitorului, după ce a încercat să își taie venele

de:
13 aug. 2014
6 Afișari
Robin Williams s-a spânzurat cu o curea de ușa dormitorului, după ce a încercat să își taie venele

„Corpul domnului Robin Williams a fost găsit într-o poziţie uşor suspendată, cu o curea în jurul gâtului. Celălalt capăt al curelei era blocat între uşa închisă şi cadrul uşii”, a declarat, potrivit CNN, şeriful Keith Boyd, care este şi adjunct al principalului medic legist din comitatul Marin, situat în statul american California.

Anchetatorii au găsit tăieturi pe încheietura mâinii stângi a actorului, iar un briceag era în apropierea cadavrului. Pe vârful briceagului erau urme care par a fi de sânge uscat, astfel că vor fi efectuate analize suplimentare pentru a se stabili componenţa substanţei depistate, a adăugat locotenentul de poliţie Keith Boyd, scrie Mediafax. 

Robin Williams a fost văzut ultima dată în viaţă duminică la ora 22.30 (luni, 8.30, ora României), de către soţia lui, care apoi a mers să se culce. Actorul a intrat în dormitorul lui la o oră încă necunoscută, iar soţia lui a părăsit locuinţa luni dimineaţă. Asistentul personal al actorului, preocupat că acesta nu răspundea, a pătruns în dormitorul acestuia luni la ora 11.45 (21.45, ora României) şi a găsit cadavrul, a precizat Boyd.

Potrivit concluziilor preliminare ale anchetei, decesul actorului Robin Williams a fost cauzat prin asfixiere, după ce s-a spânzurat, într-un act suicidar. Autopsia este programată marţi (miercuri, ora României), iar cauza exactă a decesului va fi aflată peste câteva săptămâni.

Potrivit purtătorului de cuvânt al starului, actorul suferea de depresie. La începutul lunii iulie, Robin Williams, care a luptat în trecut cu dependenţa de alcool şi de droguri, s-a internat într-o clinică din Minnesota (SUA), pentru a lua parte la un program de prevenire a dependenţei de alcool.

Potrivit unui comunicat dat atunci publicităţii de actor, Robin Williams nu mai băuse alcool din 2005, însă intenţiona să „îşi reînnoiască angajamentul” de a continua programul de abstinenţă. Conform site-ului TMZ.com, Robin Williams se înscrisese în programul „The Lodge”, pe care centrul de reabilitare îl descrie ca „un proiect în 12 paşi care poate forma şi transforma fiecare aspect al vieţii”.

Actorul urma să petreacă în acest centru câteva săptămâni. Actorul american nu a încercat niciodată să îşi ascundă problemele provocate de consumul de alcool şi de droguri, dar, după o perioadă de abstinenţă ce a durat 20 de ani, Robin Williams a recidivat în 2005, în timpul filmărilor pentru lungmetrajul „Marele alb”. Williams s-a internat ulterior într-o clinică specializată.

Robin Williams a devenit cunoscut datorită rolului din serialul de televiziune „Mork and Mindy” şi a câştigat un premiu Oscar pentru prestaţia din filmul „Good Will Hunting”. Actorul a mai fost nominalizat de trei ori la premiile Academiei de film americane, pentru rolurile din „Bună dimineaţa, Vietnam”, „Cercul poeţilor dispăruţi” şi „Regele pescar”. Recent, Robin Williams a jucat în sitcomul „The Crazy Ones”, de pe postul CBS, rolul lui Simon Roberts, excentricul director al unei agenţii de publicitate, dar serialul a fost anulat de producători după numai un sezon.

Cookies