Robert Negoiță vrea să mute sediul Primăriei S3 în promisul mall cu palmieri de la Hala Laminor. Are un plan pentru sediul de acum, de la Dristor

15 iun. 2023
1566 afișări
Robert Negoiță vrea să mute sediul Primăriei S3 în promisul mall cu palmieri de la Hala Laminor. Are un plan pentru sediul de acum, de la Dristor
Robert Negoiță vrea să mute sediul Primăriei S3 în promisul mall cu palmieri de la Hala Laminor. Are un plan pentru sediul de acum, de la Dristor | Sursă foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Sediul Primăriei Sectorului 3 ar putea fi mutat în Hala Laminor, conform unei declarații dată de Robert Negoiță. Edilul a informat că, până la finalului anului, în clădirea istorică urmează să fie amenajate spații de birouri.

Robert Negoiță: sediul Primăriei S3 va fi mutat în Hala Laminor

De-a lungul timpului, Robert Negoiță a anunțat mai multe planuri pe care le are pentru recent renovata Hală Laminor. Edilul a informat că dorește să realizeze aici un mall cultural, unde bucureștenii să își poată petrece timpul liber.

De asemenea, după scandalul cu palmierii plantați în Piața Unirii, primarul le-a transmis bucureștenilor că plantele exotice pe care le-a achiziționat vor fi mutate în Hala Laminor. Astfel, va fi realizată o adevărată grădină botanică.

Acum, Robert Negoiță a declarat, pentru G4Media.ro, că dorește să mute sediul Primăriei Sectorului 3 în Hala Laminor. Până la finalul anului ar urma să fie amenajate aici mai multe spații de birouri. În ceea ce privește actualul sediu al Primăriei, aflat la Dristor, edilul a transmis că va fi realizat un centru de excelență pentru tineret.

Proiectul urmează să intre pe ordinea de zi a Consiliului Local Sector 3.

Robert Negoiță a declarat următoarele:

La finalul acestui an, Hala Laminor va fi gata pentru public, deja am început să organizăm evenimente acolo. Este un concept de indoor city, un oraș în interior. Va fi amenajat parc, vor funcționa acolo instituții, mutăm sediul primăriei. În sediul de la Dristor va fi amenajat un centru de excelență pentru tineret. Există un proiect propus de PSD și PNL.

Au fost înaintate două scenarii pentru exploatarea halei, ambele incluzând și mutarea administrației publice. Iată care sunt acestea:

Primul scenariu

  • Hala va avea – funcțiune publică (Primăria Sector 3), dezvoltare 100% comercială,

Al doilea scenariu

  • Hala va avea – funcțiune publică, funcțiuni sociale ce acționează ca accelerator pentru dezvoltarea comercială, ulterioară accelerată.

Capitalul social al companiei ce deține hala a fost majorat

Pentru realizarea amenajărilor propuse în cadrul studiului de fundamentare, Consiliul Local S3 a adoptat majorarea capitalului social al companiei Algorithm S3, care deține Hala Laminor. Acesta a fost majorat cu 54 de milioane de lei, conform G4Media.ro.

Birourile dedicate administrației publice ar putea ocupa:

  • 4.000 de mp la parterul clădirii,
  • 4.000 de mp la etajul 1 al clădirii.

Nu a fost clarificat încă dacă întreaga investiție pentru amenajarea halei va fi suportată pe Primărie, sau vor exista și investitori privați, conform declarației date de consilierul PNL Constantin Neagu.

Despre centrul de excelență pentru tineret

Viceprimarul Sectorului 3, Elena Petrecu, a declarat că proiectul privind centrul de excelență, care ar putea funcționa în actualul sediul al PS3, este încă în lucru. Acesta ar urma să fie prezentat Consiliului Local la finalul aceste veri.

Elena Petrescu a mai transmis și:

Instituția va fi subordonată Consiliului local, va dispune de aparat propriu și va răspunde nevoilor ONG-urilor care se adresează tinerilor.

Centrul va dispune de:

  • Săli de conferințe,
  • Tehnologie necesară pentru activități,
  • Săli de recreere,
  • Alte spații din cadrul clădirii.

Pe lângă asta, în cadrul centrului de excelență vor putea fi organizate cursuri și diferite activități dedicate tinerilor. Acestea vor fi organizate în cadrul unor parteneriate cu ONG-uri de profil.

Cookies