Robert Negoiță, urmărit penal de DNA. E suspectat de abuz în serviciu în dosarul cu perchezițiile de la Primăria S3. Ancheta țintește avize pentru construirea unui imobil

09 feb. 2023
277 Afișari
Robert Negoiță, urmărit penal de DNA. E suspectat de abuz în serviciu în dosarul cu perchezițiile de la Primăria S3. Ancheta țintește avize pentru construirea unui imobil
Robert Negoiță, urmărit penal de DNA. E acuzat de abuz în serviciu în dosarul cu perchezițiile de la Primăria S3. Ancheta țintește avize pentru construirea unui imobil | Sursa foto: Agerpres

DNA confirmă astăzi că Robert Negoiță, este vizat în dosarul în care, zilele trecute, s-au făcut percheziții la sediul primăriei Sectorului 3.

DNA: Robert Negoiță e suspectat de abuz în serviciu

Biroul de Informare şi Relaţii Publice al DNA răspunde, astfel, unei solicitări  News.ro, care întrebase reprezentanții instituției dacă primarul este vizat de anchetă:

Faţă de persoana la care faceţi referire, procurorii anticorupţie au dispus începerea urmăririi penale într-o cauză în care există suspiciunea rezonabilă că aceasta ar fi săvârşit infracţiunea de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în legătură cu emiterea presupus nelegală a unor documente necesare construirii şi intabulării unei construcţii.

DNA menţionează că, în acest moment, nu poate oferi alte informaţii referitoare la stadiul anchetei care-l vizează și pe primarul S3, Robert Negoiță.

DNA: Suspiciuni de acte de corupție comise în perioada 2015-2021

Procurorii DNA au făcut, pe 1 februarie, 17 percheziţii în Bucureşti şi Ilfov, într-un dosar care vizează emiterea unor acte administrative de către instituţii ale statului. Una dintre descinderi a avut loc la Primăria de sector condusă de Robert Negoiță:

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie –  Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate celor de corupţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie, comise în perioada 2015-2021, în legătură cu emiterea unor acte administrative de către autorităţile administrativ – teritoriale.

Surse judiciare citate de Hotnews spuneau, în ziua perchezițiilor, că ancheta ar viza  conducerea primăriei, pentru fapte vizând inclusiv eliberarea de autorizații pentru localurile de pe bulevardul Unirii.

În perioada 2013-2015, Primăria Sectorului 3 a reamenajat trotuarele de pe Bulevardul Unirii. Imediat după ce s-au terminat lucrările de reamen ajare, în zona dintre Piața Unirii și Biblioteca Națională au apărut nouă restaurante și terase pe o porțiune unde înainte era spațiu verde. Inițial, terasele erau doar cu parter, iar acum au și etaj.

 

Cookies