Robert Negoiță, trimis în judecată de DNA în cadrul unui dosar de corupție. Prejudiciul calculat de procurori depășește jumătate de miliard de lei

10 aug. 2022
340 Afișari
Robert Negoiță, trimis în judecată de DNA în cadrul unui dosar de corupție. Prejudiciul calculat de procurori depășește jumătate de miliard de lei
Robert Negoiță, trimis în judecată de DNA în cadrul unui dosar de corupție. Prejudiciul calculat de procurori depășește jumătate de miliard de lei | Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță a fost trimis în judecată de către DNA în cadrul dosarului de corupție legat de contractul de salubrizare cu Rosal Group. Alături de acesta au fost trimiși în judecată și alți angajați ai primăriei.

Robert Negoiță, trimis în judecată de DNA

La începutul acestui an, mai exact în luna februarie, DNA a început urmărirea penală a primarului din Sectorul 3. La acel moment procurorii informau că Negoiță era suspectat că ar fi continuat un contract vechi cu Rosal Group, prin intermediul a 54 de acte adiționale ilegale, conform G4Media.ro.

Astfel că, în loc să organizeze licitații publice, în perioada 2013-2018, Robert Negoiță a prelungit contractul cu SC Rosal Grup SA, încheiat în anul 1999. Conform DNA, prin aceste acte adiționale a fost determinată inclusiv creșterea tarifelor de salubrizare.

Robert Negoiță este cercetat pentru comiterea a două infracțiuni de abuz în serviciu cu obținerea de foloase necuvenite. Prejudiciul calculat de DNA este de 578 milioane de lei.

Dosarul a fost trimis spre judecare

Conform comunicatului transmis de DNA, dosarul în care este implicat și Robert Negoiță a fost trimis spre judecarea Curții de Apel București. Alături de edilul Sectorului 3 au mai fost trimiși în judecată, în stare de libertate, și următoarele persoane:

  • O.G. – directorul executiv la Direcția Economică PS3. Acesta este cercetat pentru comiterea unei infracțiuni de abuz în serviciu, două complicități la infracțiunea de abuz în serviciu și fals intelectual.
  • G.A.M. – director executiv al Direcției Utilități Publice PS3, la data comiterii faptelor. Este cercetat pentru comiterea a două complicități la infracțiunea de abuz în serviciu.
  • I.G.S. – director executiv la Direcția Investiții și Achiziții PS3. Este cercetat pentru comiterea a două complicități la infracțiunea de abuz în serviciu.
  • F.P. – director executiv al Direcției juridice PS3, la data comiterii faptelor. Este cercetat pentru comiterea a două complicități la infracțiunea de abuz în serviciu.
  • E.P. – consilier local în cadrul Consiliului Local Sector 3 și viceprimar al PS3, la data comiterii faptei. Este cercetat pentru abuz în serviciu și fals intelectual.
  • M.M. – secretar al Primăriei Sectorului 3, la data comiterii faptelor. Este cercetat pentru comiterea a două participații improprii la infracțiunea de abuz în serviciu.
  • M.C. – auditor public extern în cadrul Curții de Conturi a României-Camera de Conturi București. Este cercetat pentru comiterea infracțiunii de fals intelectual.
  • S.C. ROSAL GRUP S.A. – pentru săvârșirea a două complicități la infracțiunea de abuz în serviciu.
  • Reprezentantul S.C. ROSAL GRUP S.A. (persoana fizică) – pentru săvârșirea a două complicități la infracțiunea de abuz în serviciu.
Cookies