Robert Negoiţă propune suplimentarea numărului de posturi de asistenţi personali din Sectorul 3: Se înfiinţează Creşa Ariel

02 apr. 2021
158 Afișari
Robert Negoiţă propune suplimentarea numărului de posturi de asistenţi personali din Sectorul 3: Se înfiinţează Creşa Ariel

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, propune suplimentarea numărului de posturi de asistenţi personali cu 150, un proiect pe această temă regăsindu-se pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local din 5 aprilie.

Robert Negoiţă vrea să mărească numărul de asistenți personali din sector. Mai mult, proiectul prevede că se aprobă reorganizarea DGASPC Sector 3 şi noua organigramă.

Cele 150 de posturi vacante de asistent personal ar urma să fie înfiinţate în cadrul Centrului de Consiliere şi Monitorizare Asistenţi Personali din subordinea Direcţiei de Protecţie Socială. S-ar asigura, astfel, un total de 750 de posturi de asistent personal. Posturile de execuţie de natură contractuală cresc la 1.042 de la 1.006, câte erau în fosta organigramă.

Ce prevede proiectul

„Se înfiinţează Creşa ‘Ariel’, o structură nouă de tip creşă, în subordinea Direcţiei Economice (…). Se înfiinţează 150 de posturi noi de asistenţi personali (…). Totodată, prezenta reorganizare presupune modificări în structurile centrelor/creşelor existente, intervenţii identificate ca fiind imperios necesare a fi realizate pentru a asigura o funcţionare eficientă a instituţiei, în condiţiile actuale determinate de pandemia COVID-19. (…)

Toate modificările efectuate au în vedere doar posturi de natură contractuală, nu presupun desfiinţări de posturi ocupate, nu sunt realizate modificări ale posturilor de funcţie publică”, prevede referatul de aprobare al proiectului.

Conform sursei citate, numărul solicitărilor de angajare pentru funcţia de asistent personal a crescut foarte mult în contextul pandemiei de COVID-19.

Legea bugetului de stat nr. 15/2021 prevede că un procent 90% din totalul cheltuielilor de personal cu asistenţii personali sunt suportate de la bugetul de stat, din cote defalcate din TVA.

Cookies