VIDEO | Robert Negoiță mută războiul cu Nicușor Dan în Parcul IOR. „A zis acum 2 luni că are nevoie de 6 săptămâni să analizeze legalitatea dispoziție de retrocedare”

16 mai 2023
4120 Afișari
VIDEO | Robert Negoiță mută războiul cu Nicușor Dan în Parcul IOR. „A zis acum 2 luni că are nevoie de 6 săptămâni să analizeze legalitatea dispoziție de retrocedare”
Robert Negoiță mută războiul cu Nicușor Dan în Parcul IOR. „A zis acum 2 luni că are nevoie de 6 săptămâni să analizeze legalitatea dispoziție de retrocedare” | Sursă foto: Captură Facebook-Robert Negoiță

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, face un nou apel către Nicușor Dan, cerând primarului general să inițieze o acțiune în instanță pentru a recupera zona retrocedată din Parcul IOR.

Robert Negoiță vs. Nicușor Dan continuă în zona retrocedată din IOR

Zona retrocedată din Parcul IOR continua să fie victima defrișărilor ilegale. Spațiul verde, întins pe 11 hectare, este distrus.

Marți, 16 mai 2023, Robert Negoiță a făcut un nou apel către Nicușor Dan, prin care îi cere acestuia să pornească o acțiune în instanță pentru a recupera această suprafață din Parcul IOR. Primarul din S3 consideră că această situație necesită o rezolvare urgentă, zona degradându-se pe zi ce trece.

Domnul Nicușor Dan a zis acum 2 luni că are nevoie de 6 săptămâni să analizeze dosarul pus la dispoziție de Primăria Sectorului 3 împreună cu ONG-urile de protecția mediului din București.

Au trecut cele 6 săptămâni și mă întreb ce e de analizat în condițiile în care deja o instanță a spus că retrocedarea este ilegală. Primarul General este singurul care poate iniția o nouă acțiune în instanță pentru ca acest spațiu verde să revină în folosința cetățenilor Sectorului 3.

Fac apel la primarul Capitalei să se trezească și să acționeze, a declarat Robert Negoiță.

Zeci de arbori au fost tăiați

În data de 22 martie 2023, Nicușor Dan a mers în zona retrocedată din Parcul IOR. Tot atunci, primarul a anunțat că a cerut ca legalitatea dispoziției prin care aria a fost retrocedată să fi verificată. În funcție de această analiză, ar trebui să înceapă demersurile de expropriere.

Edilul a anunțat, la momentul respectiv, că analiza urmează să fie făcută de către o firmă de avocatură. Termenul estimat pentru finalizarea acesteia a fost de 6 săptămâni. Cu toate astea, rezultatul analizei nu a fost încă transmis.

Încă de la începutul anului, arborii aflați în aria de 11 hectare au fost defrișați masiv. Zeci de copaci au fost tăiați într-un timp scurt. Mai multe ONG-uri, printre care și Grupului de Inițiativă Civică IOR – Titan au organizat mai multe acțiuni prin care doresc să atragă atenția asupra celor întâmplate în parc.

Printre acestea se numără și:

Cookies