Robert Negoiță invită bucureștenii la ședință, să discute regulamentul parcărilor de reședință. Propune amendă pentru stat prea mult într-un Park&Ride

25 iun. 2024
19853 afișări
Robert Negoiță invită bucureștenii la ședință, să discute regulamentul parcărilor de reședință. Propune amendă pentru stat prea mult într-un Park&Ride
Robert Negoiță invită bucureștenii la ședință, să discute regulamentul parcărilor de reședință. Propune amendă pentru stat prea mult într-un Park&Ride | Sursa foto: Primăria Sectorului 3 - Facebook

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, îi invită pe bucureșteni la o dezbatere privind regulamentul parcărilor de reședință, ce va avea loc joi, 27 iunie, la sediul instituției de pe Calea Dudești.

Modificările regulamentului parcărilor de reședință din S3 se va discuta joi

Discuția cu locuitorii din Sectorul 3 va avea loc joi, 27 iunie, de la ora 17:00 și, în cadrul acesteia, se va vorbi despre modificările ce urmează să fie aduse Regulamentului Parcărilor de Reședință.

Așteptăm astfel ideile dumneavoastră, în cadrul unui dialog constructiv, față în față.

Persoanele interesate sunt așteptate la Sala de Consiliu, et. 1, la sediul Primăriei Sectorului 3, Calea Dudești nr. 191.

PS3 vrea să modifice Articolul 39 prin care staționarea autovehiculelor mai mult de 3 zile în parcările de tip Park&Ride se va sancționa cu o amendă de la 500 la 1000 de lei, plus ridicarea mașinii, după caz.

Sursa foto: Primăria Sectorului 3
Sursa foto: Primăria Sectorului 3

Totodată, în cazul construirii altei parcări de tip Park&Ride în Sectorul 3, în perioada limitată în care șoferii își vor putea parca gratuit mașinile, perioada staționării nu trebuie să depășească trei zile.

Locurile de parcare vor putea fi utilizate decât după semnalizarea în teren cu panouri informative privind gratuitatea, precum și afișarea distinctivă în GIS.

Sursa foto: Primăria Sectorului 3
Sursa foto: Primăria Sectorului 3

Varianta îmbunătățită a regulamentului privind gestionarea locurilor din parcările de reședință se află AICI, pentru consultare.

500 de locuri de parcare sunt disponibile în apropierea stației de metrou Pantelimon

În aprilie 2024, PS3 anunța că pune la dispoziție cetățenilor o nouă parcare de tip Park&Ride, unde sunt disponibile 500 de locuri și este gratuită.

Parcarea este destinată locuitorilor din partea de est a Bucureștiului și nu vor să intre cu mașinile în oraș. Astfel, cetățenii își pot lăsa mașinile aici și pot călători cu metroul pe care îl pot lua de la stația Pantelimon.

Robert Negoiță a declarat următoarele:

Prin conceptul park&ride împrumutat din marile orașe europene am creat o facilitate pentru cei care fac naveta în Capitală sau locuiesc în zonele rezidențiale. În acest fel răspundem nevoii cetățenilor care își lăsau mașinile în apropierea stației de metrou și își continuau drumul cu mijloacele de transport în comun.

Dacă ești din Sectorul 5, citește și:

Cookies