Robert Negoiță este dispus să candideze la Primăria Capitalei, dacă PSD îi cere. „Nu s-a luat încă o decizie, eu doar mi-am arătat disponibilitatea”

18 apr. 2024
295 afișări
Robert Negoiță este dispus să candideze la Primăria Capitalei, dacă PSD îi cere. „Nu s-a luat încă o decizie, eu doar mi-am arătat disponibilitatea”
Robert Negoiță este dispus să candideze la Primăria Capitalei, dacă PSD îi cere. „Nu s-a luat încă o decizie, eu doar mi-am arătat disponibilitatea” | Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, este dispus să candideze pentru Primăria Capitalei în locul medicului candidat Cătălin Cîrstoiu, dacă PSD i-ar cere acest lucru, a declarat acesta, joi, 18 aprilie, într-o intervenție telefonică la Realitatea Plus.

Robert Negoiță este dispus să candideze pentru Primăria Capitalei, dacă PSD îi cere

Robert Negoiță a declarat că ar fi dispus să candideze la Primăria Capitalei în locul candidatului comun al coaliției PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, potrivit Agerpres.

Negoiță a transmis următoarele:

Bucureștiul este capitala țării, în ultimii 4 ani a suferit foarte mult de subdezvoltare. Noi trebuie să dăm dovadă de mare responsabilitate. În consecință da, chiar dacă până acum am refuzat categoric, dacă partidul o cere, da.

M-aș opri doar la această știre. Eu nu mă opun. Atâta vreme cât se consideră că pot fi de folos în prezent, pentru că Bucureștiul este important pentru noi toți.

Au fost discuții inclusiv în alianță, dar până în acest moment nu este o decizie luată.

Nu știu când se va lua decizia, nu sunt decizii pe care să le iau eu, eu doar mi-am arătat disponibilitatea.

Robert Negoiță a mai declarat, în cadrul intervenției telefonice, că au fost prezentate „niște analize care nu arătau foarte favorabil” în ce îl privește pe Cătălin Cîrstoiu. Din acest motiv „au fost aceste întâlniri nenumărate și lungi, complicate” în ideea de a găsi soluția pentru „această problemă”.

Firea: Situația lui Cîrstoiu se va discuta într-o ședință a coaliției PSD-PNL

Gabriela Firea a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, că situația candidatului susținut de coaliție la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, se va discuta într-o întâlnire a liderilor PSD și PNL, la finalul acestei săptămâni sau luni dimineața, potrivit News.ro.

Totodată, întrebată fiind despre o eventuală retragere a candidatului Cîrstoiu din cursa pentru PMB sau despre organizarea unei conferințe de presă în care doctorul să răspundă acuzațiilor care i se aduc, Firea a precizat că tema urmează să fie discutată la ședința coaliției.

Este comunicat faptul că domnul prim-ministru se întoarce în țară mâine. Cu siguranță în week-end sau luni dimineață vom avea o întâlnire la nivelul coaliției de guvernare, unde se va discuta și acest subiect, pe lângă celelalte teme politice. Și cu siguranță se va lua o decizie care va fi ulterior anunțată în cadru adecvat, într-un cadru politic. Nu pot eu să speculez (în legătură cu o posibilă retragere – n.r.), înainte ca liderii coaliției, președinții celor două mari partide, să discute la întoarcerea premierului în țară.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies