Robert Negoiță, despre incendiul din Parcul IOR, izbucnit în zona retrocedată: Crimă! Pur și simplu, o crimă

02 aug. 2022
14136 Afișari
Robert Negoiță, despre incendiul din Parcul IOR, izbucnit în zona retrocedată: Crimă! Pur și simplu, o crimă
Robert Negoiță, despre incendiul din Parcul IOR, izbucnit în zona retrocedată: Crimă! Pur și simplu, o crimă. Sursa imagine: Agerpres & Facebook/ Robert Negoita

Incendiul de vegetație a izbucnit, luni, 1 august, în Parcul IOR (zona retrocedată) din Sectorul 3. Primarul Robert Negoiță a reacționat: „Crimă! Pur și simplu, o crimă”. Edilul spune că vrea să recupereze acel teren.

Robert Negoiță, despre incendiul din Parcul IOR (zona retrocedată)

Primarul Sectorului 3 declară, într-o postare pe Facebook, că tot ceea ce se întâmplă în zona retrocedată a Parcului IOR, este o „crimă”. Declarațiile vin după ce, luni, 1 august 2022, au ars aproximativ 1.200 de metri pătrați de vegetație din acea parte a parcului.

„Când ne sufocăm în căldură și poluare, când ne chinuim să împădurim masiv orice petic de teren, când în lumea asta mare, mii de oameni luptă și își riscă viețile ca să stingă incendii de pădure, ia uitați ce sunt capabili unii să facă”, transmite Robert Negoiță.

Edilul spune că mai mulți „băieți deștepți” au pus ochii pe acest teren retrocedat („furat”) din Parcul IOR.

Sectorul 3 nu s-a lăsat intimidat, spune Robert Negoiță:

„(…) ba chiar ne judecăm ca să recuperăm acel teren și le-am mai făcut și plângere penală, găsesc indivizii aștia tot felul de tertipuri ticăloase ca să distrugă. (…) Practic dacă nu-i lăsăm liniștiți cum sperau ei să se înfrupte din bunul comunității, care chipurile le-ar aparține (deh, beneficiarii retrocedării), să nu se bucure nimeni de parc, de pădure, de natură?!”

Plângeri la poliție și Garda de Mediu

Primarul Sectorului 3 anunță că nu renunță la proces, „nici la plângerile pe care le facem la secția de poliție și la Garda de Mediu”. Edilul speră ca organele de anchetă (Poliția și Parchetul) să ia măsuri.

Plângerea penală care a fost depusă conține informații valoroase, iar Robert Negoiță speră ca oamenii vinovați de înstrăinarea terenului să plătească și terenul de 12 ha (parte a Parcului IOR) să revină comunității.

„Plângerea penală pe care am depus-o are informații foarte valoroase, cum sigur rețineți noi am făcut, să zic așa, ancheta noastră, cu documente din arhivă, cu tot ce trebuie ca mai departe și anchetatorii să își facă treaba și cei vinovați de înstrăinarea acestui teren să plătească”, a conchis edilul Sectorului 3.

Cookies