ARHIVA B365

Robert Negoiţă, audiat la DNA pentru angajarea unei persoane la cabinetul de parlamentar UPDATE

UPDATE „Acum șapte ani jumate, aproape opt ani, când am fost parlamentar de Teleorman, am angajat o persoană, de care evident nu îmi mai amintesc, o persoană care este prinsă în acest dosar și am fost întrebat referitor la acest subiect. (…) Nu este o persoană cunoscută. A lucrat la mine la cabinet și a fost plătită de la mine de la cabinetul parlamentar cu documente. Nu știu unde mai lucra. Nu am cunoștință de așa ceva”, a declarat Negoiță, citat de Agerpres.

În 2008, Robert Negoiță a fost ales deputat în circumscripția electorală nr.36 Teleorman, colegiul uninominal nr.1, din partea Alianței PSD+PC. A demisionat în 2012, fiind ales primar al Sectorului 3.

Surse juridice susţin că Negoiţă este audiat de DNA în calitate de martor, în dosarul în care este cercetat preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şi fosta sa soţie, Bombonica Prodana.

„O cunosc pe doamna Dragnea. Nu am avut niciun fel de discuţii profesionale sau politice, o cunosc doar în calitate de soţie a domnului Dragnea. Nu stiu despre ce e vorba. Am fost citat ca martor”, a declarat Robert Negoiţă la intrarea în sediul DNA, conform Mediafax.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a pus sub învinuire de procurorii anticorupţie în luna aprilie pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual, ambele în formă continuată.

Potrivit procurorilor „în perioada iulie 2006 – decembrie 2012, suspectul Dragnea Nicolae Liviu, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, respectiv de preşedinte al organizaţiei judeţene a unui partid politic, cu intenţie, a determinat-o pe inculpata Alesu Floarea, la acea vreme director executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman să îşi încalce atribuţiile de serviciu prin menţinerea în funcţie şi implicit plata drepturilor salariale pentru două angajate ale aceleiaşi instituţii”.

„În realitate cele două persoane şi-au desfăşurat activitatea la sediul organizaţiei judeţene Teleorman a partidului politic al cărui preşedinte era suspectul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urmă” mai precizează DNA.

CITEŞTE ŞI Robert Negoiţă, primarul sectorului 3, URMĂRIT PENAL pentru evaziune fiscală 

Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3, este urmărit penal într-un dosar în care este acuzat de evaziune fiscală. Negoiţă a fost citat recent la DNA pentru a i se aduce la cunoştinţă calitatea de suspect într-o cauză deschisă în urma unei plângeri depuse în 2009 de fostul şef al ANAF, Sorin Blejnar. 

Potrivit DNA, „această conduită infracţională a fost de natură să aducă persoanelor respective avantaje patrimoniale necuvenite, respectiv plata drepturilor salariale în cuantum total de 91.362 lei precum şi operarea în carnetul de muncă a vechimii în muncă corespunzătoare”.

În acelaşi dosar este cercetată şi fosta soţie a lui Liviu Dragnea, Bombonica Prodana, fiind acuzată de abuz în serviciu, faptă pe care ar fi comis-o în perioada în care ocupa funcţia de şef serviciu Secretariat din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman.

Alături de Bombonica Prodana mai sunt cercetaţi Floarea Alesu, la data faptelor director general al Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman şi Jenica Dumitru, şef Serviciu Resurse Umane, Juridic şi Contencios. Procurorii îi acuză pe cei doi de abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual.

În acelaşi dosar au mai fost puşi sub urmărire penală Claudiu Balaban şi Remus Boboc, amândoi şefi de servicii, la data comiterii faptelor, în cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button