Robert Negoiță a ieșit la o plimbare prin sector și s-a oprit în zona retrocedată a Parcului IOR, pentru a lăuda inițiativa unor cetățeni. „Noi susținem acest demers de recuperare al parcului”

25 mart. 2023
1294 afișări
Robert Negoiță a ieșit la o plimbare prin sector și s-a oprit în zona retrocedată a Parcului IOR, pentru a lăuda inițiativa unor cetățeni. „Noi susținem acest demers de recuperare al parcului”
Robert Negoiță a ieșit la o plimbare prin sector și s-a oprit în zona retrocedată a Parcului IOR, pentru a lăuda inițiativa unor cetățeni. „Noi susținem acest demers de recuperare al parcului”. Sursa foto: Facebook/ Robert Negoiță

Robert Negoiță a ieșit din nou la plimbare prin Sectorul 3 și, de data aceasta, a ajuns și în zona retrocedată a Parcului IOR.

Primarul Sectorului 3 a lăudat întâlnirea Grupului de Inițiativă Civică IOR-Titan. El speră ca Nicușor Dan să ia măsuri în privința recuperării zonei retrocedate.

Robert Negoiță, despre zona retrocedată a Parcului IOR

În timpul plimbării sale prin Sectorul 3, Robert Negoiță s-a oprit și în zona retrocedată a Parcului IOR, pentru a face un live pe Facebook.

Primarul Sectorului 3 a vorbit despre întâlnirea organizată de Grupul de Înițiativă Civică IOR- Titan. A spus că inițiativa grupului a fost bună și că speră ca Nicușor Dan va porni un proces pentru recuperarea zonei:

Astăzi, a fost organizat aici o întâlnire. Îi felicit pe cei care au inițiat-o și consider că este absolut necesar să avem astfel de inițiative. De aceea sunt aici, pentru că noi susținem acest demers de recuperare a parcului.

Sper ca domnul Nicușor Dan, primarul general, să fie sensibilizat de această acțiune și să pornească un proces pentru recuperarea parcului, pentru că este singurul care poate face acest lucru. ”

El mai spune că PS3 nu a administrat niciodată acea bucată de parc, însă dorește să fie luate măsuri pentru recuperarea zonei.

Acțiunile de reorganizare a trotuarelor din zona Potcoava

Înainte să meargă în Parcul IOR, Robert Negoiță a fost în zona Potcoava, de unde a făcut un live pe Facebook în care a vorbit despre reorganizarea trotuarelor de acolo.

Primarul Sectorului 3 a spus că în acea zonă sunt multe instituții de învățământ și de aceea este important ca trotuarele să fie sigure pentru pietoni și să nu fie ocupate de mașini.

PS3 s-a ocupat de reorganizarea trotuarelor, însă acest lucru a creat disconfort pentru unii cetățeni ai sectorului.

Amenajarea orașului nu este întotdeauna o chestiune așa ușoară. De multe ori se dovedește a fi complicată.

Suntem în zona Potcoava, chiar în spatele blocului. Școala 199 este aici, avem liceul Anghel Saligny foarte aproape, grădinițe, instituții de învățământ și în zona asta nu aveam trotuare protejate. Erau niște trotuare, așa cum erau ele, și erau ocupate de mașini. A trebuit să venim să reorganizăm tot.

Știu că am creat deranj și nu se poate să faci o lucrare fără să generezi deranj” a spus primarul Robert Negoiță

Unii oameni au comentat cu privire la lucrările efectuate de PS3

Primarul Robert Negoiță a spus că neplăcerile legate de reorganizarea trotuarelor au fost create și din vina muncitorilor de pe șantier:

Dorel, care nu lipsește în general de pe șantier mai creează și neplăceri gratuite, în afară de cele care sunt inevitabile. Atunci când ai șantier, ai și disconfort.”

Însă, în ciuda neplăcerilor create, primarul a spus că trotuarele încep să arate bine. În privința copacilor de pe trotuar, Robert Negoiță a afirmat că nu vor fi tăiați:

Iată că începe să arate bine. Copacii, nu umblăm la ei, chiar dacă rămân în alee. Nu e recomandat să avem copaci în mijlocul străzii, dar nici nu ne putem problema să scoatem copacii. Mai puțin dacă e vreun corcoduș sau vreun dud, care ne încurcă în mod evident și care generează multă mizerie.”

Unii oameni au comentat în privința lucrărilor efectuate de PS3, însă străzile pietonale reprezintă o necesitate.

Sunt unii oameni răutăcioși care comentează, poate în necunoștință de cauză sau poate cu rea credință. Dar haideți să stabilim prioritățile. Trebuie să avem alei pietonale protejate și ferite de mașini, ca să putem circula în liniște și în siguranță. Mai ales în zonele cu instituții de învățământ, așa cum este aici.

Este evident că nu gândim cu toții la fel. Unii cetățeni ne ceartă. Ne spun „De ce faceți în toate părțile, dar la noi nu?”. Avem, de asemena, asociații de proprietari care ne-au dat în scris că nu vor să le facem intrarea în bloc. După aceea, au venit sesizări din partea cetățenilor care ne solicită să le facem.”

Primarul a spus că vrea ca siguranța rutieră să fie îmbunătățită și ambuteiajele din tarfic să fie reduse.

Te-ar putea interesa și:

Cookies