Roaba de Cultură invită bucureștenii la filme documentare KineDok powered by One World România. Astă seara rulează “Mai mare decât trauma”

01 aug. 2023
166 afișări
Roaba de Cultură invită bucureștenii la filme documentare KineDok powered by One World România. Astă seara rulează “Mai mare decât trauma”
Roaba de Cultură invită bucureștenii la filme documentare KineDok powered by One World România. Astă seara rulează “Mai mare decât trauma”

Astăzi, 1 august, de la ora 21:00 Roaba de Cultură ne oferă un nou film, ca parte a programului european KineDok, care aduce documentare creative în spații alternative. “Mai mare decât trauma” va fi proiectat la Roaba de Cultură, pe pajiștea din Herăstrău (Parcul Regele Mihai I, iar intrarea este liberă.

Mai mare decât trauma”, documentar despre un grup de femei ale caror familii au fost ucise

Mai mare decât trauma” este un documentar croat despre un grup de femei din Vukovar, ale căror familii au fost ucise în războiul croat pentru independență. Au fost torturate și violate, dar au supraviețuit și au păstrat tăcerea timp de 25 de ani. În ciuda tuturor acestor lucruri și a faptului că încă locuiesc în vecinătatea abuzatorilor lor – foști prieteni și colegi de școală – aceste femei își recuperează puterea. Timp de 3 ani filmul urmărește 3 femei care se conectează cu adevărurile lor cele mai profunde în timpul unui program terapeutic și social, dar și în casele lor, satele și orașele în care trăiesc. Mary simte că nu merită să fie liberă; pentru Kate orice schimbare este foarte înfricoșătoare; Ana se descrie ca o mică rățușcă singuratică care nu se integrează nicăieri. Astăzi, descoperirea a cine ar putea fi ele în lipsa traumei cu care sunt identificate le schimbă viața și relațiile.

„Mai mare decât trauma” este un documentar croat despre un grup de femei din Vukovar, ale căror familii au fost ucise în războiul croat pentru independență.

KineDok, program unic în Europa prin amploarea sa

KineDok este un program unic în Europa prin amploarea sa, desfășurându-se concomitent în 6 țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Georgia şi România, unde este coordonat de către Asociația One World Romania, în strâns parteneriat cu festivalul de film. Fiecare dintre țările participante contribuie cu cele mai noi documentare, care rulează apoi în sute de locații din toate cele 6 ţări, generând astfel o comunitate culturală impresionantă.

Mai mare decât trauma” este al treilea film dintr-o serie de patru, care rulează la Roaba de Cultură în fiecare Marți, de la ora 21.00. Intrarea este liberă. 

Azi, de la ora 21, pe pajiștea din Herăstrău, Roaba de Cultură ne invită la film documentar. Incepe festivalul KineDok powered by One World România. Foto credit: Roaba de Cultură.
Foto credit: Roaba de Cultură.

_______

Organizator local: Roaba de Cultura. Organizator național: Asociația One World Romania. Parteneri: Institute of Documentary Film (Republica Cehă), Filmtopia (Slovacia), Anthropolis (Ungaria), ReStart (Croația), Chai Khana (Georgia). Cu sprijinul: Creative Europe – MEDIA Programme of the European Union, Centrul Național al Cinematografiei

Cookies