RO ALERT | Cod portocaliu de furtună astăzi, în București. Oamenii sunt sfătuiți să se adăpostească | UPDATE

08 iun. 2024
1665 afișări
RO ALERT | Cod portocaliu de furtună astăzi, în București. Oamenii sunt sfătuiți să se adăpostească | UPDATE
RO ALERT | Cod portocaliu de furtună astăzi, în București. Cetățenii sunt sfătuiți să se adăpostească. Sursa foto: Agerpres

Autoritățile au trimis sâmbătă după-amiază o avertizare RO-ALERT privind schimbările meteo ce au loc sâmbătă după-amiază. Astfel, în București, între orele 15:42 și 16:30 se va manifesta un cod portocaliu de furtună și precipitații. Cetățenii sunt sfătuiți să evite deplasările și să ia măsuri de adăpostire și protecție.

UPDATE: DN1 este inundat în zona de intrare în București dinspre Balotești, potrivit unui cititor care a traversat zona. Mașinile circulă extrem de greu din cauza apei de pe carosabil.

Bucureștiul se află sub cod portocaliu de furtună și precipitații sâmbătă după-amiază. Locuitorii au fost avertizați prin intermediul platformei RO-ALERT cu privire la această alertă meteo de tip nowcasting.

„AVERTIZARE METEO-INTENSIFICARI ALE
VANTULUI, VIJELIE PUTERNICA, frecvente descarcari electrice, grindina. Perioada de manifestare 15.42-16.30. Evitati deplasarile si luati masuri de adapostire si autoprotectie!
WEATHER ALERT-WIND INTENSIFICATIONS, POWERFUL STORM, frequent electric discharges, hail. Period of manifestation
15.42-16.30 Avoid any travels and take shelter and self-protection measures! ISUBIF.”, se arată în mesajul transmis.

În imaginile de mai sus se pot vedea urmările primelor minute de ploaie din nordul orașului, mai precis din Otopeni, la mică distanță de București, unde ploaia este torențială și se poate observa grindină de dimensiune destul de mare, spre deosebire de zona de sud a orașului, unde până la această oră nu au început precipitațiile.

Avertizare RO ALERT în București, sâmbătă

Și prognoza inițială preciza faptul că în București în a doua zi vor exista înnorări și șansa pentru averse și descărcări electrice va fi ridicată. Acest lucru a fost mai grav decât s-a anticipat, deoarece meteorologii ANM au fost nevoiți să emită o avertizare de cod portocaliu de tip nowcasting.

CITEȘTE ȘI

Cookies