RIZEA, mesaj pentru Orban, la ieşirea de la DNA: Nu se ştie niciodată când ajungi aici

de:
10 mart. 2016
0 Afișari
RIZEA, mesaj pentru Orban, la ieşirea de la DNA: Nu se ştie niciodată când ajungi aici

„Nu mi-am invocat copilul în declaraţia de ieri decât în contextul în care procurorii au zis că sunt un pericol pentru ordinea publică. Eu cred că nu sunt. De asta am spus-o şi ieri în plen că sunt un tată responsabil. Domnul Orban ar fi spus că se blocheză justiţia. Nu, domnule, nu se blochează justiţia, sunt aici. Şi voi veni ori de câte ori consideră domnii procurori. L-aş invita pe domnul Orban să se uite la colegul dânsului, Dan-Radu Ruşanu, care a stat patru luni în arest şi a fost achitat în prima instanţă. Nu e bine domnule Orban să faceţi aprecieri despre alţi colegi că nu se ştie când veţi ajunge chiar dumneavoastră în situaţia asta”, a declarat deputatul Cristian Rizea la ieşirea din sediul DNA.A”, a spus Cristian Rizea.

„Vreau să fac precizarea că nu mi-am invocat copilul în declarația de ieri din plenul Parlamentului decât în contextul faptului că au precizat domnii procurori că aș fi un pericol pentru ordinea publică. Eu cred că nu sunt și am spus-o și ieri în plen, am spus-o colegilor mei deputați, pentru că sunt un tată responsabil, sunt în cursul acestui proces de adopție, am o familie și, de aceea, nu cred eu că sunt un pericol pentru ordinea publică”, a adăugat Rizea.

Deputatul Ludovic Orban, candidatul PNL la Primăria Capitalei, a declarat, miercuri, că PSD este un partid „anti-justiţie, care face zid în jurul corupţilor”, după ce plenul Camerei Deputaților a respins cererea formulată de procurorii anticorupție cu privire la arestarea preventivă a social-democratului Cristian Rizea.

Citește și Cristian Rizea, audiat la DNA după ce deputaţii au aprobat reţinerea, nu şi arestarea

Constatăm că, din nou, majoritatea PSD – UNPR şi-a dat arama pe faţă. PSD face acelaşi lucru: zid în jurul corupţilor din partid. Este al nu ştiu câtelea caz în care oameni importanţi, în frunte cu Ponta, cu Şova, sunt salvaţi din ghearele justiţiei de o majoritate parlamentară care este ostilă actului de justiţie în România. PSD este un partid care împiedică anchetarea şi finalizarea anchetelor pentru faptele de corupţie, pentru că are foarte mulţi corupţi şi pentru că a ales această atitudine să-şi apere corupţii din partid. Să le fie ruşine parlamentarilor PSD, care şi-au înfipt mâinile până la cot în urne ca să nu se vadă cum votează„, a susţinut Ludovic Orban.

El a adăugat că, prin această atitudine ei fac rău” României şi Parlamentului, ca instituţie fundamentală a democraţiei. „Fac un rău, până la urmă, inclusiv omului care este anchetat, pentru că percepţia va fi că este vinovat în momentul în care nu ajunge acolo unde trebuie să ajungă orice persoană care este cercetată pentru fapte de corupţie, şi anume în faţa instanţei„, a afirmat Orban.

Deputatul social-democrat, Cristian Rizea, a fost pus sub control judiciar de către procurorii anticorupție, iar cauțiunea este de circa 350.000 de euro.

Cookies