RISIPĂ DE BANI PUBLICI. Becurile, lăsate să ardă ziua la ora 12.30, în centrul Capitalei. FOTO

de:
25 aug. 2015
0 Afișari
RISIPĂ DE BANI PUBLICI. Becurile, lăsate să ardă ziua la ora 12.30, în centrul Capitalei. FOTO

Primăria Capitalei face risipă de bani publici. Astfel, iluminatul public a fost lăsat să funcţioneze ziua, pe Calea Dorobanţi din Sectorul 1, la ora 12.30, după cum se poate observa în imaginile din galeria foto.

Asta în condiţiile în care Primăria Capitalei a inclus această zonă în programul de modernizare a iluminatului public cu tehnologie led, program ce are ca scop tocmai reducerea consumului de energie electrică. Numai că, în situaţia dată, prin funcţionarea pe timpul zilei, creşte consumul de electricitate. 

Proiectul de eficienta energetica Modernizarea si optimizarea parametrilor tehnico-functionali ai sistemului de iluminat public in Zona Dorobanti (Bulevardul Iancu de Hunedoara-Calea Dorobanti-Bulevardul Aviatorilor), Piata Dorobanti si Calea Dorobanti (tronson Piata Dorobanti – Piata Charles de Gaulle),al carui beneficiar este Primaria Municipiului Bucuresti, a fost finantat de catre BERD prin Facilitatea de Finantare pentru Eficienta Energetica acordata Autoritatilor Publice Locale din Romania (MFFEE).

Primăria Capitalei susţine că, iluminatul public a fost aprins în cursul zilei de marţi, 25 august 2015, doar jumătate de oră, din cauza unei defecţiuni. „Este vorba de o defectiune pe cablu pe strada Ion Slatineanu. Astfel, a fost aprins iluminatul pe Calea Dorobanti (de unde se alimenteaza Ion Slatineanu) pe tronsonul Stefan cel Mare – Hotel Dorobanti pentru probe aproximativ 30 minute”, precizează Primăria Municipiului Bucureşti într-un răspuns formulat la solicitarea B365.ro. 

Proiectul este parte din programul de masuri aplicat de catre Municipalitatea Bucuresti pentru reducerea consumului de energie electrica si a costurilor operationale cu functionarea sistemului de iluminat public unde tehnologia LED a ocupat un rol semnificativ, informează Luxten.
Tinta proiectului: obtinerea unei eficiente energetice mai mare de 25% fata de situatia existenta. Performantele tehnico-functionale ale proiectului certificate de auditorul acreditat al BERD au fost de 36,83% .
Perioada de executie: august – decembrie 2014.
Certificare si audit: ianuarie – februarie 2015.

Obiectivele proiectului:

Generarea de economii la consumul de energie electrica;

Reducerea costurilor cu intretinerea componentelor sistemului;

Reducerea pierderilor pe retelele electrice;

Asigurararea gradului de iluminare si luminanta pentru traficul rutier;

Estetica urbana;

Ambianta si confort pentru cetateni;

Cresterea gradului de siguranta si securitate al zonei;

Monitorizarea si controlul functiilor sistemului prin sisteme inteligente si aplicatii software.

Primaria Municipiului Bucuresti a incasat ca si grant din partea BERD suma de 738.000 EURO pentru performantele proiectului.

Cookies