Prăduială la Primărie: 22.500 de euro pentru deplasarea a 2 persoane la Sărata Monteoru

de:
20 feb. 2013
0 afișări
Prăduială la Primărie: 22.500 de euro pentru deplasarea a 2 persoane la Sărata Monteoru

Primăria Bucureștiului a cheltuit pentru deplasarea unei sportive și a unui antrenor la Sărata Monteoru, 11 zile în februarie 2012, suma de 98.630 de lei, scrie tolo.ro, citând ancheta Gazetei Sporturilor. Aproape 3.000 de euro pe zi pentru cei doi, șahistă și antrenor. La Burj al Arab, hotelul de 7 stele din Dubai, era mai ieftin, aproape la jumătate.

Factura din Primăria Capitalei poartă numărul 497 şi a fost emisă pe 30 ianuarie 2012, cu două săptămîni înainte de competiţie. Siciliana încasează cei 98.630 de lei deși organizatori au fost FR de Șah, Primăria și CJ Buzău și SC Global Consult Buzău. Numele clubului Siciliana nu apare nicăieri între organizatori, cu toate că pe factură scrie: „Organizare evenimente finala Campionatelor Naţionale ale României 2012 Sărata Monteoru”.

Antrenorul Nanu: „Nu-mi vine să cred că există o asemenea decontare”

De fapt, sportiva Peptan și antrenorul Nanu au fost cazaţi timp de nouă zile la „Casa cu Tei” din Monteoru, după cum povestește Nanu. „Așa este, hotel de 3 stele, s-au plătit 80 lei pe zi, cazare și masă, de persoană”, confirmă Mihai Posedaru, administrator Global Consult, unul din organizatorii competiţiei.

Antrenorul Nanu rămîne mască în faţa detaliilor facturii: „Nu-mi vine să cred că există o asemenea decontare! Eu în nici un caz n-am semnat așa ceva, deși apar datele din buletinul meu! Nici n-aveam drept de semnătură. Eu lucrez la CSM cu contract de prestări servicii. Cineva s-a folosit de acești bani, iar adevăratele victime sînt sportivele. Vă dau și un exemplu care ne doare vizavi de această poveste. Anul trecut am luat titlul naţional, dar pentru că s-a micșorat bugetul pe 2013, nu vom ajunge la Cupa Campionilor care se ţine în Grecia, la toamnă”.

În replică, contabila instituţiei susţine că nu s-ar fi plătit toţi aceşti bani, fiind  vorba de o factură proformă.

„A existat doar o factură proformă, care nu și-a produs efectele. N-au fost dați niciodată exact câți bani fuseseră trecuți pe referatul evenimentului. S-au cerut 32.000 de lei, s-au decontat 4.600. În nici un caz nu puteau exista cheltuieli de un miliard! Doamne ferește! Exclus!”. 

Cookies