ARHIVA B365

Risipă ca la Chiliman: acelaşi gard se cumpără de patru ori mai scump ca la Vanghelie

Instituţia din subordinea liberalului Andrei Chiliman vrea să încheie un contract pentru achiziţionarea de panouri de gard metalic şi montarea lor, pe o durată de 38 de luni. Nimic neobişnuit până aici, toate sectoarele Bucureştiului au astfel de contracte. Interesantă este însă suma pe care e dispusă să o ofere ADP Sector 1: 24.325.080 lei, cu tot cu TVA. Sumele vor fi repartizate de-a lungul celor trei ani ce vor urma şi al anului în curs, pentru achiziţionarea a minim 30.000 de panouri, respectiv a maxim 39.000 de panouri în lungime de 2,5 metri de gard metalic din plasă zincată bordurată şi cu stâlpi metalici.

Dacă Primăria Sectorului 1 ar cumpăra cantitatea maximă prevăzută în contract, ar rezulta un preţ minim de achiziţie şi montare de 249,4 lei pe metrul de gard de sârmă zincată bordurată. Suma este, pe metrul liniar, de patru ori mai mare decât cea pe care a oferit-o Administraţia Domeniului Public pentru un contract absolut similar, de furnizare şi montare a panourilor de gard din plasă de zinc bordurată, cu lungime de 2.500 mm. Astfel, metrul liniar din acest de panou de gard era cumpărat şi montat, la Vanghelie în sector, cu 62 de lei pe metrul liniar. Ca şi la Sectorul 1, preţul include aceleaşi operaţiuni, inclusiv stâlpii de montare şi grunduirea şi vopsirea acestora.

Şi Administraţia Sectorului 4 a cumpărat astfel de panouri de gard din sârmă zincată, plătind însă doar pentru achiziţie, nu şi pentru montare, o sumă echivalentă cu un cost de 23 de lei pe metrul liniar. Piedone s-a remarcat însă prin cantitatea contractată de gard: 583 de kilometri, suficient cât să înconjoare Bucureştiul de 11 ori.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button