Riscă 25 de ani de închisoare, pentru că şi-a montat un gard electric care a ucis un copil

de:
01 nov. 2011
14 Afișari
Riscă 25 de ani de închisoare, pentru că şi-a montat un gard electric care a ucis un copil

Bărbatul şi-a conectat gardul din sârmă ghimpată la reţeaua electrică de 220 de volţi, fără a semnaliza în vreun fel electrificarea gardului ce îi împrejmuia casa. Un băiat de 14 ani care a vrut să sară gardul la începutul lunii iunie, a murit electrocutat. Se pare că băiatul, împreună cu încă doi prieteni mai mici, voia să ajungă la porumbeii pe care bărbatul îi avea în curte. Fiind mai mare, băiatul de 14 ani a fost primul care a escaladat gardul, doar pentru a cădea mort la pământ.

Potrivit raportului de autopsie medico-legală moartea victimei a fost violentă. Ea a fost cauzată de insuficienţa cardio-respiratorie acută consecutivă electrocuţiei.

Acum, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a dispus trimiterea în judecată a inculpatului Florea Ion pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat, prin depăşirea limitelor legitimei apărări, arată un comunicat al Parchetului remis B365.ro. Bărbatul spune însă că şi-a electrificat gardul după ce a fost călcat de hoţi de nenumărate ori şi că nu ştia că ceea ce face este ilegal. Asta cu atât mai mult cu cât gardul electrificat nu era cel principal al proprietăţii, fiind în interiorul terenului pe care Ion Florea îl deţine, la 50 de metri de primul gard.

Există şi garduri electrice neletale, cu amperaj mic, care are scopul de a speria persoanele care vor să intre pe proprietate.

Gardurile electrice neletale pot fi montate de oricine doreste sa isi protejeze proprietatea, dar cu o aprobare de la primarie si cu avertisment clar, pe care sa-l citeasca toti musafirii nepoftiti.

Pentru omor calificat, pedeapsa prevăzută de lege se situează între 15 şi 25 de ani de închisoare.

Cookies