Risc de prăbușire în Pasajul Unirii. Alertă în București, intervenţie de urgenţă la un perete lateral care stă să cadă

25 nov. 2021
2113 Afișari
Risc de prăbușire în Pasajul Unirii. Alertă în București, intervenţie de urgenţă la un perete lateral care stă să cadă
Risc de prăbușire în Pasajul Unirii. Alertă în București, intervenţie de urgenţă la un perete lateral care stă să cadă

Risc de prăbușire în Pasajul Unirii din Capitală. Este o adevărată alertă în București, cu trafic restricționat în pasaj și o intervenţie de urgenţă a autorităților după ce s-a descoperit că un perete lateral stă să cadă. Deja au început să se desprindă plăcile.

Intervenție joi în Pasajul Unirii, după ce o serie de plăci de beton de pe peretele lateral au început să se desprindă, potrivit Brigăzii Rutiere a Capitalei.

Un peretele lateral din Pasajul Unirii stă să cadă, traficul a fost restricționat

Administrația Străzilor intervine în acest moment pentru îndepărtarea panourilor care prezintă un risc mare de desprindere și ar putea avaria mașinile care trec prin zonă. În prezent, traficul este restricționat pe sensul dinspre bd. Cantemir către str. Colțea, pe banda doi de mers, mai anunță polițiștii rutieri.

Autorităţile se află în Pasajul Unirii joi după amiază, asta în urma unor sesizări privind riscul de prăbuşire a unui perete lateral. În acest moment, traficul este restricţionat până la îndepărarea obiectelor picate pe carosabil.

Risc prăbușire Pasajul Unirii.
sursa foto Brigada Rutieră

Anunțul Brigăzii Rutiere

Autoritățile le cer oamenilor să fie atenți și să circule cu grijă în această zonă, existând un risc mare de accidente.

„Având în vedere faptul că există riscul ca peretele lateral al pasajului să se decoperteze, Administrația Străzilor intervine în Pasajul Unirii, pe sensul dinspre bd. Cantemir către str. Colțea, prin restricționarea traficului rutier pe banda 2 pentru îndepărtarea panourilor care prezintă pericol de cădere”, se arată într-o informare a Brigăzii Rutiere.

În contextul măsurilor dispuse, Brigada Rutieră  solicită conducătorilor de autovehicule să circule cu prudenţă, să păstreze o distanţă suficientă pentru a putea frâna în condiţii de siguranţă, să respecte semnificaţia semnalizării rutiere temporare instituită în zona lucrării, precum şi semnalele, indicaţiile şi dispoziţiile poliţiştilor rutieri aflaţi în zonă pentru asigurarea măsurilor de protecţie şi îndrumare corespunzătoare a conducătorilor auto.

Pasajul Unirii se află în administrarea Primăriei Capitalei prin Administrația Străzilor.

În 2019 a fost votat un proiect de renovare a pasajului

În martie 2019 se anunța că Pasajul Unirii va fi reabilitat cu peste 97 de milioane de lei, după un proiect de hotărâre adoptat într-o şedinţa CGMB

Valoarea totală a proiectului, inclusiv TVA, era de 97.143.400,80 de lei, iar durata de realizare a investiţiei vreo 2 ani.

În 2017 au fost expertizate podurile şi pasajele din administrarea Administraţiei Străzilor, printre care şi Pasajul Unirii. Urmare a expertizării tehnice s-a ajuns la concluzia că acesta se încadra în starea tehnică IV, deci una nesatisfăcătoare.

Cookies