FIT CITY

Rezultatul ANCHETEI în cazul lui Gyuri Pascu: Medicul a încălcat regulamentul şi fişa postului

Astfel, se pare că medicul nu a folosit trusele din dotare, deși avea obligația să facă acest lucru, și că nu a obținut de la pacient declarația conform căreia refuză pe proprie răspundere transportul la spital, scrie b1.ro.

El avea în ambulanță electrocardiograful și defriblilatorul semiautomat, dar nu le-a folosit. În timpul audierii, medicul a susținut că nu a utilizata aceste aparate pentru că nu existau semne care să indice că starea lui Pascu este una gravă. Totuși, el a recunoscut că știa că pacientul suferă de diabet.

Medicul a mai spus în fața comisie de disciplină că artistul a refuzat transportul la spital pe motiv că oricum a fost la foarte mulți medici și acum nu-și mai dorește decât ceva care să-l facă să doarmă.

Alice Grasu, directorul Ambulanței București, a declarat că această comisie a decis să decline competența în ceea ce privește acuzația de malpraxis către Colegiul Medicilor, care oricum s-a sesizat în acest caz.

Ea a mai precizat că medicul are o experiență de 13 ani și o vechime pe acel post de șapte ani, timp în care nu a avut nicio abatere disciplinară. Până când organele competente se vor pronunța, el poate fi sancționat cel mult cu o reducere a salariului cu 10% pentru următoarele trei luni.

Grasu a mai spus că nu este tocmai indicată suspendarea medicului, mai ales în contextul în care sistemul duce lipsă de cadre medicale.

„Medicul acum lucrează. Nu cred că e necesar să suspendăm un medic în contextul lipsei de cadre medicale. E un medic disiplinat, care-și face datoria”, a mai precizat Grasu.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button