SMART CITY

Rezultatele FINALE la EVALUAREA NATIONALA 2014, EDU.RO vor fi afișate MARTI

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2014. Rezultatele finale la evaluarea națională după rezolvarea contestațiilor vor fi afișate marți, 1.07.2014, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației Naționale, informează Agerpres.

La nivelul țării, înainte de contestații, 113.250 de candidați de la evaluarea națională, reprezentând 70,8%, au obținut medii peste 5, iar 46.703 (29,2%), medii sub 5, situația generală relevând că numărul mediilor mai mari de 5 se încadrează în linia anilor precedenți iar diferențele înregistrate în anii anteriori între rezultatele la Matematică și Limba și literatura română s-au ponderat, ajungând la procente comparativ egale.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2014. În București, un număr de 9.588 de absolvenți de clasa a VIII-a reprezentând 82,77% dintre cei care au susținut evaluarea națională au luat note mai mari de cinci, a declarat vineri într-o conferință de presă inspectorul general Constantin Trăistaru.

Astfel, în Capitală, din cei 11.584 de candidați prezenți, 1.996 au obținut note sub cinci și 9.588 note peste cinci.

CITEȘTE ȘI: REZULTATE EVALUARE NATIONALĂ 2014. Consiliul Elevilor cere DEMISIA profesorilor 

REZULTATE CAPACITATE 2014: REZULTATE EVALUARE NATIONALA 2014, EDU.RO – ADMITERE LA LICEU, REPARTIZARE COMPUTERIZATĂ: Elevii care au absolvit clasa a opta și au promovat examenul de Evaluare Națională, pot să se pregătească, după examenul de Capacitate, pentru admiterea la liceu, care se va face prin repartizare computerizată, pe baza acestor medii, dar și a mediilor școlare.

REZULTATE CAPACITATE 2014 – REPARTIZARE COMPUTERIZATĂ LICEU. Înscrierile în învățământul liceal se vor face în perioada 4 — 9 iulie, când absolvenții clasei a VIII-a vor completa în fișele de înscriere opțiunile pentru unitatea de învățământ în care doresc să-și continue studiile. Aceste informații vor fi introduse în baza națională de date și vor fi verificate, pentru ca pe data de 15 iulie să aibă loc prima etapă a repartizării computerizate.

ADMITERE LICEU 2014. Între 17 și 25 iulie, candidații își vor depune dosarele de înscriere la liceele unde au fost admiși, conform repartizării computerizate. A doua etapă a admiterii la liceu începe pe 16 iulie, pentru ca pe 24 iulie să aibă loc efectiv distribuirea computerizată a candidaților.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2014 EDU.RO. Rezultatele la EVALUARE NATIONALA 2014 au fost afişate vineri în toată ţara. Elevii au putut depune contestaţii în aceeaşi zi, până la ora 20.00. Acestea se soluţionează în perioada 28 – 30 iunie, iar la 1 iulie vor fi afişate rezultatele finale. Candidaţii pot solicita comisiei de organizare a evaluării naţionale să-şi vadă lucrările numai după afişarea rezultatelor finale, după contestaţii. 

CITEȘTE ȘIREZULTATE CAPACITATE 2014:REPARTIZARE COMPUTERIZATĂ-ADMITERE LICEU, EVALUARE NAŢIONALĂ 2014, EDU.RO 

Admiterea în învățământul liceal se face pe baza mediei aritmetice dintre media celor 4 ani de gimnaziu, cu o pondere de 25% din total și media obținută la evaluarea națională, cu o pondere de 75% din total. Potrivit legislației în vigoare, se pot înscrie în învățământul liceal și elevii care au obținut medii sub 5 la evaluarea națională.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button