SMART CITY

REZULTATE SIMULARE EVALUAREA NATIONALA 2014 BUCUREȘTI: Promovare sub 50%

REZULTATE SIMULARE EVALUAREA NATIONALA 2014 BUCUREȘTI

Conform rezultatelor anunțate miercuri, la București, un procentaj de peste 64% dintre elevii care au susținut examenele de Evaluare Națională au luat medii peste 5, in medie. Procentul este peste cel înregistrat în județele țării: cel mai ridicat procent la Limba română îi revine Bucureştiului, cu 81,23% dintre elevi cu nota peste 5, iar la matematică 46,38% dintre elevii bucureșteni au luat peste 5. 

Rezultatele sunt mult mai proaste decât cele înregistrate anul trecut: În 2013, Reprezentantii Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB) au anuntat ca la evaluarea nationala sustinut in Capitala au obtinut note mai mari sau egale cu cinci 90,16% dintre elevi la Limba romana, 96,47% la limba materna si 82,66% la Matematica.
Nota 10 au avut 160 de elevi la Limba romana si 1.286 la Matematica.
Dintre acestia, 87 de elevi au obtinut nota maxima la ambele materii, au precizat reprezentantii ISMB.
In Capitala, la evaluarea nationala s-au inscris 11.562 de elevi, dintre care cinci din seriile anterioare. Examenele au fost sustinute in 198 de centre, lucrarile fiind evaluare in 20 de centre.

REZULTATE SIMULARE EVALUARE NAȚIONALĂ 2014

Ministerul Educaţiei Naţionale a centralizat rezultatele examenelor din cadrul simulării naţionale la clasa a VIII-a. Din totalul celor 187.886 de elevi înscrişi, 177.946 (94,7%) au participat la toate probele. Dintre aceştia, 86.893 (48,8%) au obţinut medii peste 5. Scopul simulării a fost aducerea în atenţia elevilor şi a profesorilor lor a situaţiei reale privind pregătirea înainte de evaluarea naţională din vară.
La Limba română, prezenţa a fost de 95,4%, iar 119.963 (66,95%) de elevi au obţinut note peste 5, în timp ce la Matematică, prezenţa a fost de 95,2%, iar 54.465 (30,4%) au obţinut note peste 5. La limba maternă, prezenţa a fost de 94,5%, iar 7.912 (76%) au obţinut note peste 5. Din datele prezentate rezultă că peste jumătate dintre cei prezenţi la simulări au obţinut note peste 5 la disciplina Limba română, fapt care nu s-a înregistrat şi la disciplina Matematică, unde procentul de 30,4% indică un nivel scăzut de pregătire a elevilor, în condiţiile în care subiectele au fost concepute pentru un nivel mediu, tipic oricărei evaluare de masă.
Pe judeţe, cele mai mari procente de note peste 5 s-au înregistrat în municipiul Bucureşti 64,21%, judeţul Brăila – 60,42% şi judeţul Cluj 59,18%. Prezenţa elevilor la examene a fost aici de peste 95%. Cele mai slabe rezultate s-au înregistrat în Călăraşi – 34,18%, Caraş-Severin- 36,28% şi Dolj -37,95%. Şi aici, prezenţa a fost de aproximativ 90%. Cea mai ridicată participare a elevilor la simularea naţională pentru clasa a VIII-a s-a înregistrat în judeţul Neamţ – 98,18%, iar cea mai scăzută în judeţul Dolj – 89,04%. În ceea ce priveşte situaţia pe discipline, cel mai ridicat procent la Limba română îi revine Bucureştiului, cu 81,23%, iar cel mai mic procent s-a înregistrat în judeţul Harghita – 38,72%. La Matematică, primul loc este ocupat tot de Bucureşti, cu 46,38%, iar cel mai scăzut procent îl are judeţul Caraş-Severin 19,33%. La Limba maternă, cel mai mare procent s-a înregistrat în Bistriţa-Năsăud, unde prezenţa elevilor la simulare a fost de 100%, iar cel mai scăzut, în Caraş-Severin – 21,74%, unde, de asemenea, prezenţa a fost de 100%. Precizăm că prezenţa integrală a elevilor la simularea pentru evaluarea naţională s-a înregistat numai în cele două judeţe amintite şi numai la disciplina Limba maternă. În acelaşi timp, la toate examenele, nu a existat o prezenţă mai mică de 89% în niciunul dintre judeţe. Găsiţi mai multe detalii în documentul anexat.

REZULTATE SIMULARE EVALUAREA NATIONALA 2014 BUCUREȘTI
Ca urmare a situaţiei înregistrate, conducerea MEN a decis adoptarea mai multor măsuri de remediere a situaţiei, care urmează să fie aplicate, pe verticală, la nivelul fiecărui judeţ. În acest fel, de la inspectorat, până la şcoală şi elev, se vor întreprinde următoarele:
Inspectoratele şcolare vor prezenta situaţia reală tuturor directorilor de şcoli şi vor aduce la cunoştinţa acestora măsurile dispuse de MEN şi, după caz, a celor adoptate la nivel local. De asemenea, inspectoratele vor monitoriza implementarea acestora.
La nivelul şcolii, va fi analizată situaţia şi se vor lua măsurile impuse de MEN, dar şi alte măsuri suplimentare pentru pregătirea elevilor, acolo unde şcoala consideră necesar.
Părinţii vor fi informaţi asupra situaţiei elevilor, în cadrul şedinţelor cu părinţii. Tot atunci, li se vor prezenta soluţiile pe care şcoala le are în vedere pentru fiecare elev în parte.
Lucrările fiecărui elev vor fi analizate la nivelul clasei, pentru a se identifica punctele slabe şi, în consecinţă, pentru a putea corecta neajunsurile înregistrate.
Se vor efectua ore de pregătire pentru examinarea naţională din vară.

SIMULARE EVALUARE NATIONALA 2014: Ministrul Remus Pricopie a declarat, vineri, la Bistriţa, că pentru simulările de EVALUARE NATIONALA 2014 la clasa a VIII-a are primele rezultate, iar acestea indică faptul că 50% dintre elevi nu ar lua nota 5.

„Am deja primele rezultate, nu sunt toate datele introduse în baza de date, dar am o parte din rezultate la simulările clasei a VIII-a, care sunt undeva la 50%, apropo de notă peste cinci. Este un procent mic, dar este un procent care reprezintă un semnal real pentru părinţi, elevi şi cadre didactice că mai au câteva luni până la examenul real. Şi am insistat să nu punem notele în catalog fiindcă vorbim despre antrenament, nu despre examenul real”, a afirmat Pricopie.

REZULTATE SIMULARE EVALUAREA NATIONALA 2014 BUCUREȘTI


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button