SMART CITY

REZULTATE SIMULARE EVALUARE NAŢIONALĂ 2016: REZULTATELE la ROMÂNĂ şi MATEMATICĂ

REZULTATE SIMULARE EVALUARE NAŢIONALĂ 2016:  Rezultatele au fost afişate la avizierele fiecărei şcoli.

VEZI AICI REZULTATE SIMULARE EVALUAREA NAŢIONALĂ 2016. Ce medii au obţinut elevii 

Potrivit metodologiei de organizare, rezultatele pe care le vor obţine elevii la simulari vor fi analizate la nivelul fiecărei şcoli, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei şi şedinţe cu părinţii, în vederea îmbunătăţirii performanţelor şcolare. Notele obţinute nu se trec în catalog.

În situaţia excepţională în care se doreşte consemnarea notei în catalog, elevul trebuie să solicite acest lucru profesorului.

În urma analizării rezultatelor, inspectoratele şcolare judeţene vor lua măsuri de monitorizare şi control, dar şi de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune.

La simularea Evaluării Naţionale de anul trecut, 50,68% din elevi au obţinut note peste 5, iar rata de participare a fost de 96,17% (180.442 de elevi prezenţi din 187.629 de înscrişi), potrivit datelor Ministerului Educaţiei.

REZULTATE SIMULARE EVALUARE NAŢIONALĂ 2016: 

Din totalul celor 13.088 de elevi bucureşteni înscrişi la simularea probei de matematică a Evaluării Naţionale de la clasa a VIII-a, s-au prezentat la testare 12.560.

În ceea ce priveşte dificultatea subiectelor primite de elevi, acestea au fost mai grele la matematică decât la limba română, faţă de anii precedenţi când s-au luat note mari la matematică. „Copiilor li s-a părut greu mai ales la subiectul al treilea, problema a doua, punctul c. Personal, mi se pare un subiect echilibrat, care are şi exerciţii uşoare, dar şi exerciţii care să diferenţieze elevii de nota 10”, a spus, potrivit sursei citate, profesoara de matematică Anca Davidescu, de la Colegiul Naţional Bilingv „George Coşbuc”.

VEZI AICI SUBIECTE ŞI BAREME SIMULARE EVALUAREA NAŢIONALĂ 2016, MATEMATICĂ

La rândul său, profesoara de română Ecaterina Stanca, de la Colegiul Naţional „Tudor Vianu” din Capitală, spune că subiectele de la română au fost de nivel mediu. „Nu au un grad de dificultate mare, le-a picat pastelul şi să descrie o întâmplare din timpul unei excursii. Cel mult au făcut greşeli din neatenţie. De asemenea, unii au mai avut o problemă cu găsirea unui sinonim pentru cuvântul sforţare (efort)”, a explicat profesoara pentru Mediafax.

VEZI AICI SUBIECTE ŞI BAREME SIMULARE EVALUAREA NAŢIONALĂ 2016, ROMÂNĂ

Potrivit calendarului simulărilor, publicat de Ministerul Educaţiei, elevii minorităţilor naţionale vor susţine miercuri simularea probei de la limba maternă, iar rezultatele vor fi comunicate în data de 4 martie.

REZULTATE SIMULARE EVALUARE NAŢIONALĂ 2016: 

Rezultatele pe care le vor obţine elevii la simulari vor fi analizate la nivelul fiecărei şcoli, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei şi şedinţe cu părinţii, în vederea îmbunătăţirii performanţelor şcolare, potrivit Ministerului Educaţiei.

Notele obţinute nu se trec în catalog. În situaţia excepţională în care se doreşte consemnarea notei în catalog, elevul trebuie să solicite acest lucru profesorului. În urma analizării rezultatelor, inspectoratele şcolare judeţene vor lua măsuri de monitorizare şi control, dar şi de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune.

La simularea Evaluării Naţionale de anul trecut, 50,68% din elevi au obţinut note peste 5, iar rata de participare a fost de 96,17% (180.442 de elevi prezenţi din 187.629 de înscrişi), potrivit datelor Ministerului Educaţiei.

 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button