SMART CITY

REZULTATE SIMULARE BAC 2014: Vineri elevii află REZULTATELE LA SIMULARE BACALAUREAT 2014

REZULTATE SIMULARE BAC 2014: Analizele efectuate până la această dată arată că elevii clasei a XII-a au obţinut note peste 5, astfel: 52,8% la Limba română, 67,78% la Limba maternă, 42,51% la proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie) şi 53,92% la proba la alegere a profilului.

Situaţia pentru clasa a XI-a se prezintă astfel: la proba de Limba română – 44,22% dintre elevi au luat note peste 5, la proba pentru Limba maternă – 62,42%, iar la proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie) – 36,32%.

La Colegiul Naţional „Spiru Haret” din Capitală, joi fuseseră deja livrate REZULTATELE LA SIMULARE BAC 2014, pentru a fi afişate a doua zi.

„Vineri le punem la avizier, dar din ce am văzut, rata de promovare este în jur de 80% la noi la liceu, iar cele mai multe probleme se pare că le-au avut la Limba Română”, a declarat pentru adevarul.ro directorul liceului, Alexandru Constantinescu.

REZULTATELE LA SIMULARE BAC 2014 se vor discuta la clasă cu elevii pentru ca aceştia să înţeleagă unde au greşit şi să recupereze din materie acolo unde nu sunt suficient de pregătiţi. 

„Scopul simulărilor este să te antrenezi, să recuperezi, să vezi unde ai deficienţe şi să încerci să le corectezi”, a spus încă de la început şi ministrul Educaţiei, Remus Pricopie.

REZULTATE SIMULARE BAC 2014, CLASA A XI-A 

La clasa a XI-a se pare că REZULTATELE LA SIMULARE BAC 2014 sunt destul de slabe având în vedere că elevii nu au fost destul de motivaţi să înceapă pregătirea pentru Bacalaureatul din 2015 cu un an şi jumătate înainte de examen. 

REZULTATE SIMULARE BAC 2014, CLASA A XII-A 

„La a XII-a mi s-au părut lucrări bune, unele chiar foarte bune, cred că am avut doar 7-8 elevi care nu au promovat din lucrările pe care le-am corectat, însă la clasa a XI-a foarte mulţi elevi nu au mai abordat al treilea subiect, eseul”, a spus profesoara de Română Iulia Pop, de la Colegiul Naţional „Sf. Sava” din Bucureşti, care a corectat lucrările pentru un alt liceu de top din Capitală.

REZULTATE SIMULARE BAC 2014: Ea mai spune că ar fi trebui să existe o miză care să-i motiveze pe elevi să înveţe mai bine pentru simulare, cum ar fi trecerea notelor în catalog, fiindcă mulţi elevi nu au luat în serios această testare.

REZULTATE SIMULARE BAC 2014: Profesorii se declară însă foarte nemulţumiţi de decizia Ministerului Educaţiei de a scurta perioada de corectură cu două zile, anunţată pe ultima sută de metri.

REZULTATE SIMULARE BAC 2014: „Anul trecut am avut o săptămână în plus pentru corectură şi am avut doar clasa a XII-a. Anul acesta au schimbat regulile jocului în timpul jocului”, a spus directorul adjunct de la Colegiul Naţional „Sf. Sava” din Bucureşti, Adrian Troie.

REZULTATE SIMULARE BAC 2014: Şi profesorul de Istorie Corneliu Riegler de la Colegiul Naţional bilingv „George Coşbuc” atrage atenţia că, din lipsă de timp, unii profesori s-au grăbit să corecteze lucrările. „La Istorie sunt cazuri de genul: un elev care nu a rezolvat al treilea subiect, adică eseul, a luat nota 9 şi altul care a rezolvat totul, a luat 7”, exemplifică profesorul.

REZULTATE SIMULARE EVALUARE NATIONALA 2014: Doar 48,8% dintre elevii prezenţi la simularea Evaluării Naţionale din acest an, care a precedat-o pe cea pentru Bac, au obţinut medii peste 5 la examenele din cadrul simulării naţionale la clasa a VIII-a, respectiv 66,95% la Limba română şi doar 30,4% la Matematică. Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie a comentat în privinţa rezultatelor dezastruoase de la simularea Evaluării Naţionale şi a elevilor care nu au luat în serios testarea, ca nu cumva aceştia să simuleze nota 3 şi la vară.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button