Rezultate finale la înscrierea în clasa pregătitoare şi clasa I

de:
30 mai 2012
1 Afișari
Rezultate finale la înscrierea în clasa pregătitoare şi clasa I

Mai exact, pentru clasa pregătitoare s-au înscris 9.939 copii, iar 16.140 sunt înregistraţi pentru clasa I, a anunţat Comisia municipală din cadrul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB), scrie adevărul.ro.

Listele finale cu copiii înscrişi în cele patru etape vor fi afişate, luni, în şcolile care au clase de învăţământ primar, conform Calendarului privind înscrierea copiilor în clasa pregătitoare şi în clasa I pentru anul şcolar 2012-2013.

Există şi locuri disponibile încă, pentru copiii neînmatriculaţi sau care nu au participat la niciuna din cele patru etape de înscriere, în total 4.512 bănci în clase îşi vor aştepta micii ocupanţi, din care 2.366 locuri sunt disponibile pentru clasa pregătitoare, iar 2.146 pentru clasa I.

Mâine este ultima zi în care părinţii copiilor neînmatriculaţi mai pot depune cereri de înscriere pentru locurile libere, la sediul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, din str. Icoanei, nr.19, sector 2.

Guvernul va analiza dacă va menţine şi anul viitor clasa pregătitoare în şcoli, în condiţiile în care sistemul a fost păstrat pentru acest an deoarece înscrierile erau în derulare la momentul instalării noului Executiv, iar o decizie de anulare ar fi creat prejudicii, mai mari decât continuarea sistemului, a declarat, vineri, premierul Ponta.

„Dacă de la anul vom păstra sau nu clasa pregătitoare, asta este o decizie pe care o luăm în urma unei analize mult mai serioase. Opţiunea noastră a fost că era bine să nu se facă, dar din momentul în care s-a făcut, prejudiciul era mult mai mare pentru copii şi părinţi să le spui că s-au înscris degeaba. A fost o decizie pragmatică”, a spus Ponta.

Cookies