REZULTATE FINALE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2013: Care sunt NOTELE după CONTESTAȚII

de:
04 iul. 2013
9 Afișari
REZULTATE FINALE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2013: Care sunt NOTELE după CONTESTAȚII

REZULTATE FINALE EVALUARE 2013: În nici un judeţ nu s-a consemnat un procent mai mic de 60% al notelor peste 5. Pe discipline, distribuţia procentuală a notelor peste 5 se prezintă astfel: Limba şi literatura română – 82,56%, Limba şi literatura maternă – 93,14%, matematică – 71,64%.

Sâmbătă, 29 iunie, între orele 16.00 – 22.00, a fost depus un număr de 10.064 de contestaţii. Dintre acestea, au fost acceptate ca fundamentate, 4.070 de contestaţii. Cele mai multe contestaţii acceptate au fost la Limba şi literatura română, respectiv 2.865, urmate de cele la matematică, 1.142 şi cele la Limba şi literatura maternă, 63. Soluţionarea contestaţiilor s-a efectuat în perioada 30 iunie – 2 iulie. Afişarea finală a rezultatelor a avut loc miercuri, 3 iulie.

Pana la contestatii, rezultatele examenelor de anul acesta au adus o promovabilitate de peste 75%, cu aproape zece puncte procentuale mai mult decat anul trecut. Notele finale vin pe fondul acuzatiilor ca subiectele au fost mult mai usoare, iar cele la Matematica – „o jucarie”.

123.192 de elevi, reprezentând 75,89%, au obţinut note peste 5. Cele mai bune rezultate s-au înregistrat în judeţul Brăila (88,86%), iar cele mai scăzute, în judeţul Olt (61,04%). Miercuri, EDU.RO  a publicat REZULTATE FINALE EVALUARE 2013.

Aici urmează să apară NOTELE FINALE din BUCUREȘTI

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, Sector 2

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, Sector 3

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, Sector 4

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, Sector 5

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, Sector 6

Admiterea in liceu in anul scolar 2013 – 2014 incepe pe 5 iulie, cu completarea fiselor de inscriere de catre absolventii claselor a VIII-a. Inscrierea in clasa a IX-a se face fara examen, pe baza mediei de admitere. Media de admitere este media aritmetica intre media generala la Evaluarea Nationala si media generala de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a. Exceptie fac clasele de liceu pentru care elevii trebuie sa sustina probe de aptitudini, clasele cu predare in regim bilingv pentru care elevii trebuie sa sustina probe de verificare a cunostintelor de limba moderna si clasele cu predare in limbile minoritatilor nationale.

Inscrierea in clasa a IX-a (cu exceptia absolventilor de gimnaziu care sustin probe de aptitudini) se face prin repartizare computerizata, in ordinea descrescatoare a mediilor de admitere, in baza optiunii candidatului pentru filiera, profilul, specializarea sau domeniul respectiv si in limita locurilor aprobate prin planul de scolarizare.

Pe 16 iulie are loc prima repartizare computerizata in invatamantul liceal de stat a absolventilor clasei a VIII-a, iar pe 17 iulie se afiseaza rezultatele.

Cookies